La rutina d'exercicis amb la qual presumiràs de cames a partir dels 40, igual que Charlize Theron

Pren nota d'aquests 16 senzills passos amb els quals aconseguiràs aprimar-te i tonificar les cames sense sortir de casa

Charlize Theron.

Charlize Theron.

Maria Lautenschlaeger

És i serà una de les grans belleses de la gran pantalla. Charlize Theron, que està a punt de fer 48 anys, està –simplement– meravellosa. No ens feia falta una foto per apreciar-ho, però per si en quedava algun dubte, l'actriu ha compartit un post al seu Instagram amb el qual deixa clar que, sens dubte, les cames són un dels seus punts forts.

A la imatge en qüestió, apareix amb una samarreta de la col·lecció de 'merchandising' del repartiment de 'Fast & Furius' en què, tal com explica, «el 100% dels beneficis nets es destinaran a la meva organització 'Charlize Theron Africa Outreach Project', que recolza la salut, l'educació i la seguretat dels joves del sud d'Àfrica».

A més, segons confessa, a l'hora de prendre's la instantània, estava malalta al llit... Només ens queda dir que, sens dubte, és d'un altre món. Això sí, fer-te amb les cames no és una missió impossible. Encara més, hi ha una sèrie d'exercicis perfectes per tonificar i aprimar la zona que, a més, pots fer des de casa.

Aquesta rutina d'exercicis, explicada per la coach virtual, Patry Jordán, és molt senzilla i la pots fer sense haver d'anar al gym. Es basa en 16 senzills passos, que has d'anar encadenant sense parar:

 1. El primer exercici consisteix a elevar els talons per, posteriorment, pujar lateralment la cama, flexionant una mica la cama de suport. Mentrestant, utilitzem els braços com a impuls.

 2. Després, l'única cosa que has de fer és posar les dues cames rectes i pujar els talons mentre contraus la musculatura de les cames i els glutis.

 3. El següent pas, seria allargar aquest mateix exercici, quedant-te a la pujada, és a dir, com si estiguessis de puntetes. És important que no deixis d'exercir pressió als músculs.

 4. Simplement, has de fer una elevació lateral de la cama, sense tocar el terra en cap moment, per la qual cosa hauràs de mantenir l'equilibri. La cama de suport ha d'estar lleugerament flexionada. Un cop acabat, ho repeteixes a l'altra banda.

5. Per al següent has d'estirar-te cap avall per tocar el terra i, després, tornar a aixecar-te i tocar el taló. Hauràs de fer-ho primer a una banda i després a l'altra.

6. Ara, has de combinar el moviment d'encreuar la cama per tocar el taló, amb un esquat clàssic. En aquest cas, alterna les cames. Cura: és important que el genoll no sobrepassi la punta del peu i mantenir una bona posició per no lesionar-nos.

7. Per a la següent rutina has de fer un esquat, però mantenint-te a baix, fent petits rebots en blocs de tres.

8. Després, has d'aguantar l'esquat durant uns segons a baix. Has d'intentar baixar tant com puguis.

9. El que has de fer ara és tocar el terra amb la mà, mentre fas moviments laterals amb les cames flexionades. És fonamental que no paris en cap moment.

 10. Camades enrere: tingues en compte que has de formar un angle de 90 graus amb la cama de suport, amb l'esquena recta, mentre portes l'altra cap enrere i al centre.

 11. Ara realitza el mateix exercici però intercalant les cames i, aquesta vegada, estira també els braços cap al front.

 12. Camada creuada cap enrere: has d'alternar les cames i, alhora, anar flexionant els colzes.

 13. Combina el pas 2 i el 10.

 14. Obre les cames amb els genolls cap a fora i realitza esquats, amb moviments breus i prement el gluti.

 15. Mantenint la postura, has de pujar el taló i deixar caure el pes al genoll, sense que sobrepassi mai la punta del peu. Fes-ho primer amb una cama i, després, amb l'altra.

 16. Amb les cames encara flexionades i obertes, has de fer petits rebots amb la zona del darrere, mentre gires els braços com si subjectessis un volant o un manillar.

Ara només ens queda exercitar també el glamur de la intèrpret, que està espectacular fins i tot, amb una simple samarreta però, això ja, ho deixem per a un altre moment...