Els turistes de fora de la Unió Europea (UE) ja poden entrar a Espanya amb un test negatiu de covid-19, un certificat de vacunació o un certificat de recuperació. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dissabte l'ordre del Ministeri de l'Interior que suavitza els requisits sanitaris d'entrada a l'Estat i deixa de ser obligatori el certificat de vacunació per als viatgers extracomunitaris. "La nova fase de la pandèmia ens permet flexibilitzar i equiparar les condicions.

És una bona notícia, molt esperada per al sector turístic, que facilita l'arribada de turistes de fora de la UE de cara a la temporada alta, garantint una mobilitat segura", ha apuntat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

L'ordre ministerial publicada al BOE assenyala que els viatgers que entrin a Espanya a través de les fronteres aèries o marítimes –sigui quin sigui el seu lloc d'origen- han de comptar amb algun dels tres certificats: un certificat de vacunació, un certificat de prova diagnòstica de covid-19 amb resultat negatiu (PCR realitzada 72 hores abans o test d'antígens 24 hores abans del viatge) o un certificat de recuperació amb un mínim d'11 dies després de la confirmació de la infecció (i una validesa màxima de 180 dies). Els viatger menors de 12 anys estan exempts de presentar cap tipus de certificat.