28 de gener de 2020
28.01.2020

Salut descarta el cas de coronavirus

Les anàlisis realitzades al laboratori de suport de vigilància epidemiològica han permès descartar el cas

28.01.2020 | 18:48
Salut descarta el cas de coronavirus

El Departament de Salut, a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, descarta el cas sospitós de coronavirus en el pacient ingressat al centre hospitalari de referència per a malalties d'alt risc. Les anàlisis realitzades al laboratori de suport de vigilància epidemiològica han permès descartar el cas.

L'home de 33 anys procedent de la zona xinesa de Wuhan -on van sorgir els primers casos-, va tenir símptomes ahir i aquest matí ha estat traslladat al centre hospitalari de referència, però aquesta mateixa tarda els resultats han permès descartar el cas, seguint el procediment establert al protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos del nou coronavirus (2019-nCoV), aprovat ahir.

Un protocol que està basat en l'evidència científica i d'acord amb les directrius de la Organització Mundial de la Salut (OMS), en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i la Xarxa de Vigilància Epidemiològica Europea. També segueix els circuits específics de notificació de casos en el marc dels plans de preparació i de resposta de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook