Opinió

La catedral gastronòmica

"L’àpat, un instant robat a la vida, on l’extraordinari equip del Motel ens apropa a la joie de vivre i ens trasllada, suaument, a l’extraordinari paradís dels déus"

Isabel Guzman

Isabel Guzman

Potser cal aprendre a mimar-nos de nou. Celebrar senzillament la vida, no deixar passar l’ocasió per treure a passejar els sentits. Gaudir a plein coeur de la delicada i efímera bellesa de les coses, i deixar-nos seduir a caprici per l’excel·lent cuina de la catedral gastronòmica de més alt nivell.

Definir el caràcter d’un lloc és sempre una tasca difícil, requereix valorar una vocació treballada a consciència al llarg de generacions, que han donat, a la cuina del Motel, un senyal d’identitat únic i singular. L’experiència va més enllà de treure el ventre de pena, es presenta com l’ocasió perfecta d’apropar-nos a la cultura del menjar, on el bon gust i l’elegància acompanyen els esdeveniments de categoria.

Ens dona la benvinguda el cap de sala, el senyor Joan Manté. Desplega amb encís la seva acollidora amabilitat i ens convida a entrar dins el lluminós menjador. El temps s’atura i encetem curiosos el moment màgic de la litúrgia. Lentament, s’inicia una orquestrada posada en escena on un equip actua sincronitzat al detall, liderat per un director d’excepció, el senyor Jaume Subirós. Activista compromès amb l’art del bon menjar, transforma la realitat en un miratge, un espai adient per atresorar emocions i sentiments que es desvetllen al ritme de cada plat on, com en la millor creació artística, combina amb enginy textures, olors i sabors. Menges delicioses que festegen el paladar.

"Com el meilleur cuisinier, transforma la millor de les tradicions culinàries en noves creacions on l’expert treu profit de les excel·lències de la cuina empordanesa"

El director de l’Hotel Empordà llueix un estil propi, marca de la casa. Utilitza de costum una veu vellutada, plaent, que punteja la conversa. Desplega amb enginy arguments amanits d’una especial saviesa, salpebrats de mots exclusius, d’un sol ús per a cada comensal. Hàbil en el noble art de la conversa, escull, amb precís encert, silencis savis, oportuns, mentre explica experiències profitoses d’un mestre que coneix a bastament tots els secrets de l’ofici.

Com el meilleur cuisinier, transforma la millor de les tradicions culinàries en noves creacions on l’expert treu profit de les excel·lències de la cuina empordanesa. Llueixen amb la mateixa intensitat el discret sorbet de flors de farigola, les favetes a la menta, pregoneres de la primavera, o la surrealista recepta amb raspes d’anxova. Fórmules tradicionals o renovades que mantenen sempre l’essència primigènia, el polsim màgic, secret, que transforma la realitat del passat en el somni del futur.

L’àpat, un instant robat a la vida, on l’extraordinari equip del Motel ens apropa a la joie de vivre i ens trasllada, suaument, a l’extraordinari paradís dels déus.

Subscriu-te per seguir llegint