Jordi Masquef: xèrif populista o polític eficient?

En la política actual explicar què fas és clau. Masquef ho sap perfectament i vol deixar clar que el nou Ajuntament de Figueres fa moltes coses

Camió de Fisera ple de taules, cadires i barbacoes retirades al sector Oest.

Camió de Fisera ple de taules, cadires i barbacoes retirades al sector Oest. / A

Marc Verdaguer

Marc Verdaguer

Divendres passat, després que es viralitzés un vídeo amb dos adolescents anant amb monopatins per sobre «La Gran Cullera» de Salvador Dalí, Jordi Masquef recorria a les seves xarxes socials per anunciar que s'estava intentant identificar els dos nois. I, de passada, reiterar la seva política de «Tolerància zero amb els actes incívics i la sensació d'impunitat d'alguns a la nostra ciutat». L'endemà, dissabte, l'alcalde de Figueres penjava a xarxes una imatge de la Guàrdia Urbana anunciant que s'havien detingut dues persones a la Marca de l'Ham i al carrer Progrés per possessió de drogues. «Bona feina», piulava Masquef. Aquell mateix dia, l'hiperactiu nou alcalde de Figueres explicava que estaven buscant el conductor del cotxe que feia virolles al carrer Nou en un altre vídeo que s'havia fet viral. Dos dies més tard, Masquef ja confirmava que havien trobat el conductor: «Esperem que serveixi d'exemple d'actuació amb tots els qui es creguin amb impunitat de fer el que els sembli pels carrers de Figueres».

La setmana ha continuat amb les noves normes d'admissió a la piscina municipal - «on sovint per culpa de l'incivisme d'uns pocs no tothom la pot gaudir amb tranquil·litat»- i la retirada de barbacoes i taules dels carrers dels barris del sector Oest. «Les normes han de ser iguals per a tothom i a tota la ciutat», es felicitava, amb foto inclosa del camió de Fisersa ple fins dalt després de la «batuda cívica» de la Guàrdia Urbana al Culubret, un Masquef que ahir encara va tenir temps de felicitar la Guàrdia Urbana per un parell de detencions de dos homes, un serbi buscat al seu país i un marroquí amb l'entrada denegada a Europa, a la plaça de l'estació.

En la política actual, explicar què fas és clau. I amb el seu lema «Anem per feina», Masquef ho sap perfectament i vol deixar clar que el nou Ajuntament de Figueres fa moltes coses. Sobretot en matèria de seguretat i lluita contra l'incivisme. El temps i, sobretot, els resultats de la hiperactivitat del nou alcalde serviran per decidir si el reguitzell de tuits sobre detencions, identificacions i retirada de barbacoes les ha fet un «xèrif populista» o un polític eficient que ha resolt part dels problemes que tenen els molts figuerencs que el van votar.