Tribun@

Hotels, saboneres i «souvenirs»

«Tantes anades i vingudes de persones diferents fa que els hotels s’hagin convertit en font d’innombrables anècdotes. Si mai teniu l’oportunitat, i coneixeu algú del gremi, proveu que superi la seva discreció professional»

Carles Ayats Aljarilla

Carles Ayats Aljarilla

Els hotels són uns dels grans protagonistes de l’època vacacional per a moltes persones, tot i que la majoria de les reserves d’habitacions continuen essent per raons de treball. Segons un estudi recent de Passport Photo Online, aquesta tendència s’ha incrementat en els últims temps i ha llençat els establiments d’arreu a fer ofertes destinades a professionals que valoren tant la comoditat de les instal·lacions i l’atenció del personal, com la connexió a Internet i l’habilitació d’espais per a reunions de feina. Ben mirat, la història de l’hostaleria està estretament lligada a l’evolució de l’economia des d’aquells pretèrits allotjaments que permetien recuperar forces als comerciants durant els seus llargs trajectes; o que servien per protegir-se dels assalts dels lladres en uns camins força menys transitats que els actuals.

Tantes anades i vingudes de persones diferents fa que els hotels s’hagin convertit en font d’innombrables anècdotes. Si mai teniu l’oportunitat, i coneixeu algú del gremi, proveu que superi la seva discreció professional. Segur que les vostres perspectives es veuran superades. A mi, sovint em sorprèn llegir la llista de les coses que més desapareixen de les habitacions. I no per casualitat, precisament: es calcula que nou de cada deu persones han marxat amb algun record de la seva estada a la maleta. Per tant, qui estigui lliure de culpa, que deixi de llegir aquest article... Gràcies per continuar. Com us podeu imaginar, els objectes més cobdiciats són les saboneres i les tovalloles, seguits de productes del minibar. Més espectaculars són els furts de matalassos, televisors, bancs d’spa o pianos, entre altres objectes de difícil sostracció.

Estareu d’acord que el concepte de souvenir va per una altra banda. Ara bé, també reconec que sovint es fa difícil triar entre una oferta kitsch i faltada de personalitat a moltes destinacions turístiques. Estic segur que entre el sabonet de l’hotel i l’imant per la nevera, aquest estiu tindreu moltes oportunitats per atresorar grans records. Disfruteu!