La Casa de Papel ja té successora: aquesta és la nova sèrie de Netflix sobre un atracament a Barcelona

La plataforma ha anunciat avui l'inici de rodatge del seu nou projecte, la minisèrie "Asalto al Banco Central"

Imatge promocional.

Imatge promocional.

Emporda.info

Netflix ha anunciat l'inici de rodatge del seu nou projecte, la minisèrie Asalto al Banco Central. Aquest thriller d'acció de 5 episodis basat en fets reals ha estat escrit per Patxi Amezcua (Infesto) i serà dirigit per Daniel Calparsoro (Centauro, hasta el cielo) i produït per Brutal Media. El repartiment principal el componen Miguel Herrán (La Casa de Papel, Modelo 77), María Pedraza (La Casa de Papel, Élite) i Hovik Keuchkerian (La Casa de Papel, El Hoyo 2), entre altres. El rodatge començarà els dies vinents i durarà dos mesos.

Basada en fets reals

Barcelona, 23 de maig de 1981. Han passat tres mesos exactes des de l'intent de cop d'estat al congrés dels diputats quan onze homes encaputxats entren a la seu del Banc Central de Barcelona. El que comença com un espectacular atracament aviat es converteix en un veritable desafiament per a la recent democràcia espanyola. Els atracadors tenen més de 200 ostatges al banc i amenacen de matar-los si el govern no accedeix a alliberar el coronel Tejero i tres responsables més del 23F.

És important destacar que la minisèrie Assalt al Banc Central no representa la primera adaptació audiovisual d'aquest cas real, que al llarg dels anys ha atret l'atenció tant del cinema com de la televisió en múltiples ocasions. El 1983, per exemple, José Sacristán va protagonitzar una pel·lícula amb el mateix títol, la qual es va basar en la novel·la homònima escrita per Alberto Speratti. El 2018, el cas va ser objecte d'una investigació per part del programa “Equipo de investigación”. A més, fa tot just uns mesos, a l'agost, La 2 va emetre un documental que va abordar aquest atracament. En resum, estem davant d'un succés de gran notorietat mediàtica que ara arriba a Netflix en forma de la seva pròpia sèrie.