"Joc de cartes estiu" busca restaurants de proximitat a la Selva

El programa de TV3 conduït per Marc Ribas visita aquest dimecres a la nit tres establiments a Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar

Marc Ribas al programa "Joc de cartes estiu"

Marc Ribas al programa "Joc de cartes estiu" / CCMA

Albert Cornellà

L'edició estiuenca de Joc de cartes torna aquest dimecres (22.05 h, TV3) a les comarques gironines per buscar-hi "el millor restaurant de km 0" de la Selva. El xef i presentador Marc Ribas pujarà a la seva moto per visitar Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar, on comprovarà com tres establiments diferents posen en valor els productes de proximitat i gaudirà de les vistes privilegiades de tres dels municipis més icònics de la Costa Brava.

La primera parada serà a Blanes, el municipi més habitat de la comarca, on Ribas coneixerà Adelaida da Conceiçao (cap de cuina) i la seva filla Patty (cap de sala), que gestionen el Decler, un restaurant situat molt a prop de la platja i on aposten fort pels plats mediterranis elaborats amb les excel·lents matèries primeres amb les que compta el territori. 

Seguidament, el programa es desplaçarà fins a Lloret de Mar, i més concretament a la cala Canyelles. En aquest indret, Ribas descobrirà la cuina mediterrània de proximitat fusionada amb cuina japonesa i tailandesa i amb alguns tocs de sabor de la cuina marroquina i hindú que proposen en José Delgado i la Laura Calventus, el cuiner i la cap de sala, respectivament, del restaurant Port de la Cala.

L'espai televisiu finalitzarà el seu recorregut per la comarca de la Selva a Tossa de Mar, ben arran de platja. Allà coneixeran a l'Érik Sureda, el jove emprenedor que gestiona el Can D’Oru, juntament amb César Giménez, el segon de cuina del restaurant. Aquest establiment destaca per una proposta on la qualitat i els productes de proximitat són el punt de partida per intentar "millorar dia a dia" amb l'objectiu de convertir-se en "referent de la gastronomia local".

El restaurant que resulti guanyador del programa s'endurà els 3.000 euros de premi i es podrà coronar com "el millor restaurant de producte de km 0 de la Selva".