Aquest és el millor restaurant del Cap de Creus segons el programa Joc de Cartes

Aquesta nova emissió altempordanesa es va poder veure ahir a la nit per TV3

Captura de pantalla d'un moment del programa Joc de Cartes

Captura de pantalla d'un moment del programa Joc de Cartes / TV3

Jordi Callol

Jordi Callol

L'Alt Empordà ha tornat a ser el protagonista d'un programa del Joc de Cartes de TV3, ara de la versió d'estiu.

En aquesta ocasió hi compatien tres restaurants del Cap de Creus: l'Espai Gastronòmic Ona del Port de la Selva, el Garbet's de Vilajuïga i el Barko de Llançà.

El primer que van visitar va ser l'Espai Gastronòmic Ona, amb Ona Baturone com a xef i Berta Fàbregas com a cap de sala. Els altres restauradors van considerar que el local era poc arrelat a la comarca, qualificant-lo d'urbanita, tot i que van admetre que els hi va agradar la decoració «fresca i jove». L'espai situat a l'avinguda Moisès Broggii del Port de la Selva va oferir una cuina mediterrània i de fusió, que va deixar opinions diverses segons el plat oferit. Marc Ribas, presentador del programa, va expressar que «hi trobem una cuina aparent i saborosa en un ambient de menjador casolà».

Tot seguit, van anar a provar l'àpat del Garbet's de Vilajuïga. Els propietaris del restaurant, Eva Mañas i Xavier Pascual, cap de cuina i descendent del restaurant Garbet de Colera clausurat fa uns anys, van mantenir alguns elements del vell establiment. Aquesta opció no va convèncer als altres concursants perquè «no s'acaba d'entendre» i van proposar que s'expliqués als comensals per tal que es pogués conèixer. Tot i això, van valorar molt positivament els plats que van tastar en aquest establiment gastronòmic situat al carrer de Roses del municipi i que Ribas va descriure com «una carta clàssica que no falla, amb punts de cocció, elaboracions i combinacions més que solvents».

Finalment, van dinar al restaurant el Barko de Llançà, ubicat al carrer Castellar. Joan González, propietari i xef, i Mercè Garriga, cap de sala i rebostera, havien reivindicat durant tot el programa l'ús de producte de proximitat i es van mostrar molt crítics amb les altres dues propostes gastronòmiques per aquest motiu. En aquest sentit, van oferir una cuina, com va dir Marc Ribas, «on trobem producte cuinat de forma senzilla, a segona línia de mar al Cap de Creus». L'espai petit va resultar poc còmode per la resta de concursants, que van admetre que tenien unes expectatives molt altes per tot el que havien exposat González i Garriga.

En el moment de conèixer les valoracions, els diferents restauradors es van sorprendre de la puntuació rebuda en alguns casos. Sobretot la feta pels propietaris del Garbet's que es va considerar baixa, aconseguint que la resta de participants els hi demanessin que reconeguessin que havien jugat.

Finalment, després de conèixer la puntuació del presentador, Marc Ribas va coronar el restaurant Garbet's de Vilajuïga amb títol de Millor Restaurant del Cap de Creus segons el Joc de Cartes de TV3. L'entrega del premi es va fer a la plaça situada al davant del Teatre Municipal de Roses.

Els propietaris del Garbet's rebent el premi de la mà de Marc Ribas

Els propietaris del Garbet's rebent el premi de la mà de Marc Ribas / TV3