Quin grup guanyarà "Kóreo" de l'SX3? La recta final del primer talent xou de ball K-pop d'Occident

Canvis inesperats en la classificació de les quatre bandes que participen al primer talent xou de covers de ball K-pop del món de fora d'Àsia

La final es podrà veure aquest divendres a les plataformes i diumenge televisió  

El jurat i els presentadors de "Kóreo" a la final del programa.

El jurat i els presentadors de "Kóreo" a la final del programa. / CCMA

Emporda.info

El SX3 encara un emocionant tram final del programa "Kóreo", que durant onze gales ha mostrat el talent de les quatre bandes catalanes que participen a la competició: Haelium Nation, Dalla Crew, Est Crew i Ahyon Unit, amb més de mig milió de seguidors a les xarxes socials. 

Les quatre bandes van anar a la semifinal disposades a enfrontar-se a una lluita de ball individual amb què podran guanyar més punts per situar-se en més bona posició de cara a la final. L'onzena gala, que es va emetre ahir 26 de juliol a la televisió, també comptà amb una novetat destacada: Young Been, coreògraf coreà que s'incorpora al jurat en aquestes dues últimes fases de "Kóreo". 

En aquest penúltim programa la classificació va quedar de la següent manera:

  1. Est Crew 222,60 punts
  2. Haelium Nation 208,93 punts
  3. Ahyon Unit 207,71 punts
  4. Dalla Crew 202,20 punts

La final arribarà amb una gala molt especial plena de sorpreses, que es podrà veure a la televisió diumenge a les 20.20 i s'estrenarà primer a les plataformes del SX3, divendres a partir de les 15.00. Les bandes volen demostrar com han evolucionat durant tot el programa en un esprint final cap al podi, en què competiran per grups i també amb un repte final. Hi haurà una altra batalla individual que ho pot canviar tot i que posarà més emoció fins a l'últim minut: ballar una coreografia original de Young Been, que serà valorada pel mateix artista. Quina banda aconseguirà els punts extres que li pot fer guanyar "Kóreo" i endur-se un viatge a Corea? 

El programa i el moviment K-pop a Barcelona

"Kóreo" és el primer talent xou audiovisual de K-pop que surt de Corea del Sud, en una aposta del SX3 per aquest moviment entre el públic infantil. Durant dotze programes, presentats per Alexity, Gemma Pérez i Víctor Marko, amb la col·laboració de Chung Man, les quatre bandes de covers de K-pop s'enfronten a dos reptes de ball cada setmana: un al plató i un a l'exterior, en diferents indrets del territori. Amb aquestes actuacions, els grups van sumant la puntuació que els dona un jurat professional, format pels coreògrafs i ballarins Elena Marín i Ylia Vybornov, i el públic infantil del plató. D'aquesta manera, les quatre bandes arriben a la final amb puntuacions diferents per lluitar per endur-se la victòria. 

Amb aquesta competició de pop coreà (korean pop), el SX3 se suma a aquesta tendència urbana del K-pop a Catalunya i mostra en què consisteix aquest fenomen mundial que triomfa entre el públic adolescent i jove, amb un ampli seguiment a les plataformes digitals. A Barcelona, hi ha una vintena de grups que es dediquen a fer covers de K-pop i la ciutat cada vegada acull més esdeveniments que giren al voltant de la cultura coreana, com el festival BubblePop, centrat en la música i la cultura pop asiàtica, en què van oferir una exhibició les quatre bandes de "Kóreo".