La sèrie de televisió "Joc de trons" tria dos-cents homes que actuaran com a "extres" en la seva setena temporada, segons ha anunciat avui la companyia encarregada de la selecció, ModExpoR, a la seva pàgina de Facebook.

La selecció serà a les deu del matí a la casa de cultura de Zumaia (Guipúscoa), i a causa de la gran demanda per participar-hi, només s'escolliran els dos-cents primers, sempre que compleixin els requisits.

Les condicions són ser home -no agafaran dones-, amb bones condicions físiques, entre 1,78 i 1,95 metres, i es valorarà tenir experiència militar. No s'admeten tatuatges "molt visibles" -cal anar amb pantalons curts i màniga curta per poder ensenyar els braços i cames-, i els aspirants han d'estar preparats per deixar-se créixer o tallar la barba.

La selecció és per a totes les localitzacions on es rodarà la sèrie a Euskadi: Zumaia, Bermeo i la platja biscaïna de Barrika. A canvi, 54 euros nets per cada dia de treball i la possibilitat de sortir a la sèrie, com a figurant, cosa que han repetit els productors, no com a actor.

En principi, el rodatge començarà el 24 d'octubre a les platges de Itzurun (Zumaia), que es prolongaran durant sis dies.

Euskadi segueix d'aquesta manera el camí iniciat abans per altres localitzacions com Peníscola (Castelló), Sevilla, les Bárdenas Reales (Navarra) o Girona, que ja van prestar els seus escenaris a aquesta ficció literària i televisiva que s'ha convertit en un fenomen mundial.

La setena temporada de Joc de Trons constarà només de set episodis, la més curta de la seva trajectòria fins al moment, i la seva estrena està previst per a l'estiu de 2017.