Demà, a les 21.55 'Sense ficció' estrena 'Suñol, un crit valent', un retrat precís i vibrant de la figura i l'obra d'un personatge excepcional: Josep Suñol i Garriga, empresari, polític, periodista i president del Futbol Club Barcelona.

'Suñol, un crit valent' també és el retrat d'un temps i d'un país. La Catalunya dels anys vint i trenta. Un país i una època que, entre moltes altres coses, van ser decisius per donar forma i sentit a moltes de les estructures i les institucions de la Catalunya moderna. Un bon exemple d'això és el Barça. És justament en aquesta època i és gràcies a la feina i la visió de figures com Josep Suñol que el Barça va saber convertir-se en una institució capaç d'esdevenir tot un símbol de Catalunya.

Aquest documental és el retrat d'un vida excepcional i és també el relat d'una mort terriblement injusta. Josep Suñol, com a diputat a les Corts Espanyoles i com a president del Barça, en una visita que va fer a les tropes republicanes que estaven defensant Madrid va ser detingut i afusellat de manera sumaríssima.

La força de la seva vida i la tragèdia de la seva mort haurien d'haver justificat que formés part de l'imaginari català i barcelonista per sempre. Incomprensiblement, la figura de Josep Suñol va ser pràcticament esborrada per la dictadura i no ha estat fins fa poc temps que, gràcies a la iniciativa del Barça, se n'ha començat a recuperar la memòria.

El documental té com a principal objectiu fer justícia a la figura i a l'obra de Josep Suñol. La manera de fer-ho, original i innovadora, és a través del seguiment del treball que fa un actor, Pere Arquillué, que ha rebut l'encàrrec de posar-se a la pell de Josep Suñol. A través de les converses amb diferents experts i de la seva tasca de documentació, s'anirà coneixent el personatge que, de mica en mica i a través d'un acurat exercici d'interpretació, va prenent forma en el cos i en l'ànima d'Arquillué.

'Suñol, un crit valent' és una producció del FC Barcelona amb la col·laboració de Minoria Absoluta, direcció de Francesc Escribano i guió de David Castillo.