Un cuiner gironí participarà en la segona edició del concurs televisiu 'Top Chef' que s'emet per Antena 3. Format a l'Escola d'Hostaleria de Vilamalla, i amb 37 anys, Marc Joli Centena és cap de cuina i copropietari de Cal Músic Taverna de Figueres.

El cuiner va descobrir la seva autèntica vocació quan només era un nen i amb tan sols 18 anys va començar a treballar al prestigiós restaurant de Ferran Adrià, El Bulli, on va estar dos anys amb l'Albert Adrià al departament de pastisseria i un altre com a cap de partida de carns i cap de partida d'entrants tebis.

Més tard va ser col·laborador de Koldo Royo a Mallorca i finalment va obrir el seu propi restaurant al centre de Figueres que duu el nom en honor al seu avi. Salvador Callis, Ferran Adrià, Eduard Bosch, Albert Adrià, Koldo Royo, Rosa Maria Esteba i Javier de las Muelas, són alguns dels noms dels seus mentors.

Marc Joli Centena ha guanyat diversos premis com el de Cuina Jove del Mediterrani l'any 2000 a Bari (Itàlia) o el premi de Cuina Jove de Catalunya l'any 1999.