Roses

Puig de l’Àliga, pujada de retorn a un símbol del país

Ha entrat a formar part del llistat de muntanyes del repte dels «100 cims»

Els Cabirols en el cim del Puig de l’Àliga

Els Cabirols en el cim del Puig de l’Àliga / CEEC

Emporda.info

El Puig de l’Àliga de Roses ha estat inclòs al llistat de muntanyes del repte dels 100 Cims. El projecte, organitzat des de l’any 2006 per la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), té com a finalitat principal la coneixença del territori tot practicant l’excursionisme. Aquest punt de la geografia del cap de Creus és tot un símbol per als rosincs i, molt especialment per al centre excursionista Els Cabirols.

L’entitat va anunciar recentment la recuperació de la tradicional Pujada Patriòtica dins dels actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. L’ascensió tindrà lloc el 10 de setembre i serà la vint-i-sisena després del parèntesi derivat de la pandèmia.

L’Associació Excursionista de Roses Cabirols, entitat que ha promogut el reconeixement, ha treballat des de l’any 2017 per aconseguir que el cim més emblemàtic de Roses entrés a formar part del repte dels 100 Cims, aconseguint així que excursionistes d’arreu del territori català puguin visitar la localitat per fer una ascensió al puig.

Tal com diu el seu nom, el repte dels 100 Cims s’assoleix quan es puja al cim de 100 muntanyes d’una llista de 522 muntanyes representatives de Catalunya, la Catalunya del Nord i Andorra. Les muntanyes que apareixen en el llistat són característiques per algun motiu, ja sigui pels seus trets físics, la seva història o qualsevol altre fet que en facin un cim emblemàtic.

Hi poden participar totes les persones que tinguin llicència federativa, a partir dels 7 anys. El repte no és únicament per a les persones més ben preparades, sinó que tothom hi té cabuda, ja que en el catàleg hi ha cims de tota mena, des dels de baixa muntanya fins als 3.000 del Pirineu.

[object Object]

www.cabirols.cat