Alerta

Aquestes llaunes de conserves poden posar en perill la teva salut: aquests són els motius

Diversos experts han identificat quatre tipus d'aliments enllaunats que no s'han de consumir massa sovint

Aquestes llaunes de conserves poden posar en perill la teva salut

Aquestes llaunes de conserves poden posar en perill la teva salut / Freepik

Les llaunes de conserves permeten emmagatzemar aliments i conservar-los en bon estat durant mesos i fins i tot anys, a més de permetre una preparació ràpida de plats improvisats. No obstant això, aquest tipus de productes envasats també es poden convertir en un factor de risc per a la salut del consumidor. Així ho adverteixen diversos experts, que han identificat quatre tipus d'aliments enllaunats que, segons recull el 'Diario de Avisos', no s'han de consumir massa sovint.

Xòped en llauna

El xòped és un embotit de carn molt semblant a la mortadel·la, que sol contenir carn de porc, encara que pot ser també de vedella i fins i tot podem trobar al mercat aliments denominats com xòped que inclouen en la seva composició altres tipus de carns com a ingredients, com el pollastre. De fet, és un embotit que sol fer-se amb descarts de carn i que es consumeix cru i en fred. El seu preu al mercat és molt assequible i és un dels ingredients més utilitzats en l'elaboració d'entrepans i sandvitxos especialment adreçats a la població infantil. Tot i això, cal tenir en compte que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha catalogat el xòped com a cancerigen.


Fabada

Si bé és cert que els llegums són una font nutricional molt important per a l'organisme, els experts recomanen que aquestes no provinguin de llaunes de conserves, on també solen barrejar-se amb carns processades, que s'associen a un risc més gran de patir malalties cardiovasculars, a més de greixos saturats i altres ingredients poc saludables.


Préssec en almívar

Aquestes fruites se submergeixen en líquids amb alts nivells de sucre, la ingesta dels quals pot comportar afectacions a la regulació de glucosa en sang i, conseqüentment, contribueix a desenvolupar malalties com la diabetis o l'obesitat.


Salses

Si les salses, per si mateixes, no són un ingredient aconsellable a l'hora de portar una dieta saludable, les enllaunades no són una excepció. Les altes quantitats de sucres, sal i greixos fan que aquest complement sigui una opció molt menys recomanable que salses casolanes i elaborades a partir d'ingredients frescos.