Recepta

Com puc fer profiterols de nata a casa? Una recepta per als més llaminers

Aquest mos que agrada a gairebé tothom es pot preparar a casa sense gaires dificultats

Profiterols.

Profiterols. / SHUTTERSTOCK

A.R.

A l'univers de la rebosteria, els profiterols ocupen un lloc destacat. Aquestes postres, que es gaudeixen per unitats, agraden a tothom gairebé. A més, no cal sortir de casa per poder degustar-les. Amb una mica de perícia, les podem cuinar fàcilment a casa.

La base del profiterol és la pasta 'choux', una massa lleugera d'origen francès que després s'omple amb nata, encara que també es pot fer amb crema pastissera. Coronar-los o no amb xocolata és una qüestió de preferències, però si seguim aquesta recepta tradicional el resultat, en tot cas, no ens defraudarà.

Ingredients

Per a la massa

  • 250 cl d'aigua
  • 150 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 5 ous
  • Sal
  • 10 g de sucre

Per a la nata

  • 400 g de nata de muntar
  • 100 g de sucre

Pas a pas

  1. En un cassó posem al foc l'aigua sense ebullició i hi afegim la mantega, el sucre i un pessic de sal.
  2. Barregem amb unes varetes i quan estigui tot integrat hi afegim la farina, amb el foc suau, remenant bé amb una cullera de fusta o una espàtula pastissera.
  3. Afegim ara els ous, d'un en un, remenant la massa cada vegada perquè s'absorbeixin perfectament.
  4. Amb la barreja ja uniforme, retirem el cassó del foc i deixem refredar.
  5. Quan estigui templat, podem abocar la massa en una màniga pastissera o valer-nos de dues culleres per fer les boletes dels profiterols. Cal tenir en compte que creixeran al forn.
  6. Preescalfem i fem els profiterols a 180 ° C durant 25-30 minuts.
  7. Un cop llestos, els deixem refredar i els tallem amb un ganivet com si fossin un entrepà, sense arribar al final, per emplenar-los amb la nata, que prèviament hem muntat amb el sucre –serà més senzill amb unes varetes elèctriques-. Podem tornar a utilitzar una màniga pastissera o una cullereta.
  8. Per als més llaminers, el toc final imprescindible serà el de la xocolata negra fosa. Només caldrà fondre uns grams -podem ajudar-nos del microones- i decorar o banyar, segons les preferències de cadascun, els mossegats que ja tenim preparats.