Beneficis de les closques de mandarina: així podeu preparar una beguda amb elles

Les mandarines tenen propietats fins i tot a les parts que en rebutgem, guarda les closques i obtindràs una deliciosa i saludable beguda

Un cop proves aquesta beguda, no tornaràs a llençar les closques de les mandarines. / PIXABAY

Un cop proves aquesta beguda, no tornaràs a llençar les closques de les mandarines. / PIXABAY

Són molts els aliments que presenten beneficis no només a la part que es menja, sinó també a l'exterior, aquesta que usualment llencem. Fem servir les closques de les taronges per aromatitzar i donar sabor a l'arròs amb llet, aleshores, per què no ho faríem amb altres elements?

La veritat és que algunes de les pràctiques que s'hi poden fer no estan gaire esteses, i per això hi pot haver cert rebuig. No obstant això, ara, abans de llençar a les escombraries les closques de les fruites, com és el cas de les mandarines, t'ho pensaràs dues vegades a saber les nombroses propietats que té aquesta fruita.

Ens protegeix de problemes cardíacsinfeccions anèmia. És portadora de grans vitamines i antioxidants que ajuden a prevenir colesterol, obesitat, estrès i pressió arterial. A més, la seva closca és la que presenta més quantitat d'antioxidants, actuant com un potent netejador d'organisme que purifica i regula els fluids.

Així has de preparar una beguda a base de closques de mandarina

Les infusions són grans aliades per al cos humà, i, si les elaborem pel nostre compte, assecant i bullent la fruita, seran més beneficioses encara.

Per a les mandarines i la seva closca el procediment és diferent. Seguiu els passos que us detallem a continuació per elaborar-la correctament.

[object Object]
  1. Renteu bé la mandarina i comenceu a pelar-la, evitant la vora blanca, que és la que dóna amargor.
  2. Bulliu un litre d'aigua en una olla.
  3. Afegeix-hi les closques i deixa-ho bullir durant 10 minuts.
  4. Apaga el foc i deixa reposar la barreja 5 minuts.
  5. Afegeix el teu edulcorant preferit i ja pots gaudir de la infusió freda o calenta.

Aquesta infusió, a més de resultar fàcil de fer, és una gran manera de donar-li ús a la closca de la mandarina i aprofitar la totalitat de la fruita.

Anima't a fer aquesta recepta i notar els seus beneficis al teu organisme: la salut del teu sistema immunitari millorarà i t'allunyarà de malalties cancerígenes i cardiovasculars.