Celler Oliveda, 75 anys elaborant vins i caves empordanesos de la millor qualitat

El grup ofereix experiències d’enoturisme per a tots els gustos, destaca «l'Enoromàntica» en la qual podreu gaudir de l’Empordà vitivinícola i viure moments únics en parella o amb amics

Les vinyes del celler Oliveda.  | GRUP OLIVEDA

Les vinyes del celler Oliveda. | GRUP OLIVEDA

Emporda.info

El celler Oliveda de Capmany va ser fundat el 1948 i des de llavors elaboren vins i caves de gran qualitat. Actualment, dirigeix el negoci familiar la tercera generació, encapçalat per Josep Alfons Freixa i Oliveda.

El celler ofereix experiències enoturístiques. | GRUP OLIVEDA

El celler ofereix experiències enoturístiques. | GRUP OLIVEDA / redacció. capmany

Els seus vins són Denominació d’Origen Empordà amb varietats autòctones com carinyenes i garnatxes, però també amb varietats que es van implantar després del període de la fil·loxera com el chardonnay o sauvignon blanc. Les finques en propietat s’estenen per diferents poblacions com són Capmany, el nucli principal on s’ubica el celler, amb sòls granítics; Garriguella, amb terra de sauló; Rabós i Vilamaniscle que comparteixen terra de pissarra. Aquesta diversitat de terrenys permet elaborar diferents tipus de vins amb matisos més minerals, herbacis o de muntanya segons ubicació, i tot això permet elaborar vins molt diferents sense sortir de la comarca de l’Alt Empordà.

Caves del celler Oliveda.  | GRUP OLIVEDA

Caves del celler Oliveda. | GRUP OLIVEDA / redacció. capmany

Dins el grup Oliveda s’engloba també una petita cava on envelleixen les ampolles dels diversos tipus d’espumosos elaborats amb varietats tradicionals i foranies, el de la Família Oliveda, l’OH!, el Gran Rigau i els Caves Ecològics. En aquesta última categoria hi ha el cava Nit de lluna plena, elaborat amb les varietats de macabeu, xarel·lo i parellada. És un cava excel·lent per acompanyar tot tipus de plats salats i/o greixosos com per exemple un arròs caldós, fideuada, tàrtar de salmó, tota mena d’embotits, gambes, cloïsses, tallarines i ostres.

Enoturisme

Grup Oliveda ofereix experiències d’enoturisme per a tots els gustos. Des del celler destaquen l’experiència Enoromàntica per gaudir de l’Empordà vitivinícola i viure moments únics en parella o amb amics. Amb aquesta experiència gaudireu d’una passejada per les vinyes de Finca Furot situades a Vilamaniscle, al bell mig del paratge natural de l’Albera, després visita a la cava (part de producció) per conèixer el mètode tradicional d’elaboració dels nostres caves i descoberta dels orígens del celler visitant la part més antiga i el Museu de les Aixetes. Per acabar podreu fer un Brunch d’una selecció d’embotits i formatges de la zona maridats amb vins i caves a l’interior d’un antic dipòsit d’emmagatzematge de vi.

Una altra aventura a celler Oliveda són els esmorzars megalítics, podreu gaudir del paisatge de Capmany. A l’entrada podreu veure un mapa de benvinguda, on t’indicaran l’itinerari perquè puguis passejar fins a la vinya del dolmen, on gaudireu d’un pícnic de productes locals en plena naturalesa amb vistes espectaculars de l’Empordà (el recorregut aproximat és de 3,5 quilòmetres).

Per altra banda, també podreu fer una visita guiada que inclou un tour a la cava en la part de producció, el celler antic, i el Museu de les Aixetes i per acabar de la millor manera els professionals del celler us faran un tast guiat de vins i caves.

Si us agrada més anar per lliure Oliveda també té l’opció de les visites lliures. Dins l’horari de la botiga podreu visitar, pel vostre compte, el celler antic, el Museu de les Aixetes i després podreu fer una degustació de vins i caves. L’horari de la botiga és de dilluns a divendres de 9:00h a 18:00h i els dissabtes de 10:00h a 18:00h. Durant el mes de desembre els horaris varien, per aquest motiu es recomana consultar la seva pàgina web.

ADREÇA: carrer Santa Llucia, 15

TELÈFON: 972 54 90 12

WEB: www.grupoliveda.com