Torna Christopher Nolan als cinemes amb ‘Oppenheimer’ i s’estrena ‘Barbie’ amb Margot Robbie i Ryan Gosling

Nous capítols de ‘Futurama’ a Disney+, 10 anys després

Una imatge del film 'Barbie'

Una imatge del film 'Barbie' / Courtesy Warner Bros. Pictures

ACN

L’aclamat cineasta Christopher Nolan, director de la trilogia del cavaller fosc Batman, ‘Origen’ i ‘Interestellar’, torna aquest dijous als cinemes amb l’esperada ‘Oppenheimer’ sobre l’enigmàtic físic J. Robert Oppenheimer i el seu paper com a desenvolupador de la bomba atòmica. També destaquen les estrenes de ‘Barbie’, protagonitzada per Margot Robbie i Ryan Gosling, i ‘La jauría’, d’Andrés Ramírez, guanyadora del premi a la millor pel·lícula i el premi SACD a la Setmana de la Crítica de Canes. Pel que fa les plataformes, la sèrie d’animació ‘Futurama’ torna amb nous capítols a Disney+ deu anys després.

‘Oppenheimer’

Cillian Murphy i Emily Blunt protagonitzen el thriller èpic ‘Oppenheimer’, dirigida i escrita per l’aclamat cineasta Christopher Nolan, director de la trilogia del cavaller fosc Batman, ‘Origen’ i ‘Interestellar’. La pel·lícula explica la història de l’enigmàtic físic J. Robert Oppenheimer i el seu paper com a desenvolupador de la bomba atòmica. El film està basat en el llibre 'American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer' de Kai Bird i Martin J. Sherwin. 

‘Barbie’

Greta Gerwig dirigeix l’esperada comèdia ‘Barbie’. El film és una adaptació al cinema sobre una de les nines més famoses del món. Tot i viure en un món ideal i ple de colors, la Barbie (Margot Robbie) es fa algunes preguntes. Quan descobreix que és capaç de recolzar els seus talons al terra es posarà unes sabates sense talons i viatjarà fins el món real amb el seu company Ken (Ryan Gosling). El film s’estrena doblat en català. 

‘La jauría’

Arriba a la gran pantalla la pel·lícula colombiana ‘La jauría’, d’Andrés Ramírez, guanyadora del premi a la millor pel·lícula i el premi SACD a la Setmana de la Crítica de Canes. La cinta també va estar nominada a la millor pel·lícula iberoamericana als Premis Goya. ‘La jauría’, que s’estrena aquest dijous, és una pel·lícula sobre l’adolescència, la família i la llibertat a Colòmbia. Al film, l’Eliú és un noi de camp empresonat a un centre experimental de menors al cor de la selva tropical colombiana per un crim que va fer un amic seu, el Mono. Tots els dies, els adolescents realitzen un treball físic extenuant i una intensa teràpia de grup. Un dia el Mono es trasllada al centre i porta amb ell un passat del qual l’Eliú en volia fugir.

‘Insidious: La puerta roja’

Torna la saga de terror ‘Insidious’ amb ‘La puerta roja’ i arriba al cinema 14 anys després de la primera pel·lícula de la saga dirigida per James Wan. En aquesta ocasió, és l’actor Patrick Wilson qui dirigeix i torna a protagonitzar el film acompanyat per Rose Byrne i Ty Simpkins. A ‘Insidious: La puerta roja’, Josh Lambert i el seu fill ja universitari Dalton hauran d’enfrontar-se a secrets sobre el seu passat que ara els persegueixen. 

‘Mafia Mamma’

Catherine Hardwicke dirigeix el film que combina acció, comèdia i crim amb Toni Collette com actriu principal amb Monica Bellucci. La vida de la protagonista de la cinta canvia per sempre quan el seu avi mor i hereta una feina familiar que ha de continuar. El seu avi era en secret un dels mafiosos més grans de la ciutat i de tot el país. 

‘Tierra de nuestras madres’

La directora Liz Lobato dirigeix ‘Tierra de nuestras madres’, un drama sobre la vellesa amb Saturnino Garcia, José Luis Cruza i Milagros Torres. La Rosario és una senyora gran que viu amb l’Ofelio, el seu fill amb diversitat funcional i els seus animals de granja. La dona es guanya la vida venent una sal a base de sulfat de magnesi als avis, que coneixen els seus usos curatius i als més joves. El que no saben és que la barreja compta amb tranquil·litzants de farmàcia i altres substàncies. 

El retorn de ‘Futurama’ a Disney+

La popular sèrie d’animació per adults del creador de ‘Los Simpson’ Matt Groening, ‘Futurama’ torna el 24 de juliol amb un nova temporada a Disney+. Després de 10 anys, la sèrie torna amb el seu repartiment habitual i esperit satíric completament intacte. Els nous espectadors podran descobrir la sèrie, mentre que els fans més veterans podran conèixer el desenllaç de misteris succeïts en el passat. En aquesta nova temporada, una pandèmia desconeguda impacta a la ciutat mentre l’equip explora el futur de les vacunes, els bitcoin, la cultura de la cancel·lació i la televisió en streaming.  

Filmin estrena ‘The architect’

S’estrena el dimarts 25 de juliol la sèrie noruega ‘The architect’, que posa el focus en el drama del preu del lloguer a les principals ciutats europees. A la sèrie, una jove arquitecte ha de trobar la forma de construir mil apartaments al centre d’Oslo, només per descobrir que el lloc més adequat és una estació subterrània on hi viu molta gent il·legalment.

La plataforma estrenarà el 21 de juliol la pel·lícula ‘La gran juventud’, de Valeria Bruni. Al film l’actriu i directora Valeria Bruni rememora els seus temps com estudiant d’interpretació a l’acadèmia creada per Patrice Chéreau i Pierre Romans al Teatre de Amadiers de Nanterre. 

Noves docusèries arriben a HBO Max

Veu la llum aquest dimecres a HBO Max la docusèrie ‘Smartless: de gira’ protagonitzada per Jason Bateman, Will Arnett i Sean Hayes, que mostren la gira en directe del seu podcast d’èxit ‘SmartLess’. Els acompanyen per les ciutats Conan O'Brien, Will Ferrell, Matt Damon, Jimmy Kimmel, Kevin Hart, Alexandria Ocasio-Cortez o David Letterman. També s’estrena el nou programa ‘¿Qué comemos? Con Zooey Deschanel’ sobre dilemes que hi ha al voltant d’aliments quotidians. 

A més a més, HBO Max estrena aquest dijous la nova docusèrie ‘Superpowered: The DC Story’, narrada per l’actriu Rosario Dawson. La sèrie ofereix una mirada sobre el llegat i la influència de DC Comic i els seus personatges com Batman, Superman, el Joker o Flash. Mentre, aquest dimarts s’estrena la docusèrie ‘El chico de oro’ sobre Óscar de la Hoya que als 19 anys ja era medalla d’or olímpic de boxeig. 

‘El reino secreto’, a Movistar+

La plataforma Movistar+ estrena aquest dimecres ‘El reino secreto’, una cinta d’aventures i fantàstica per a tota la família, que uneix animació i imatge real per narrar l’emocionant viatges dels germans Peter i Verity a un regne màgic que es troba just sota del seu dormitori. La pel·lícula està dirigida, escrita i produïda per Matt Drummond ('Mi pequeño dinosaurio'), especialista en efectes especials que ha treballat en múltiples documentals de dinosaures per a National Geographic i Discovery Channel.

‘El clon de Tyrone’ s’estrena a Netflix

La plataforma Netflix estrena la pel·lícula ‘El clon de Tyrone’, uns esdeveniments que fan molt por porten a un trio molt peculiar (Boyega, Foxx i Parris) a investigar una perversa conspiració governamental en aquesta aventura de misteri d’estil ‘pulp’.

Netflix també estrena el 20 de juliol la tercera temporada de ‘Dulces magnolias’, sobre tres grans amigues que van néixer en un poble on tothom es coneix i tothom ho sap tot de tots. Pel públic infantil s’estrenarà el mateix dia ‘Las Super-4’, quatre adolescents que treballen per una agent secreta jubilada que lluita per salvar el món amb un pressupost molt ajustat. 

Un taller de comèdia a la presó a Prime Vídeo

Amazon Prime Video estrena el 21 de juliol el documental ‘Libre de reír’. La producció mostra com els interns del sistema penitenciari mexicà s’apunten en un taller de comèdia stand-up, dirigit per la comediant Sofía Niño de Rivera. L’objectiu del curs és desafiar-los en convertir les seves històries personals en comèdia.  

La vida de Stephen Curry a Apple TV+

Apple TV+ estrena el 21 de juliol ‘Stephen Curry: un jugador subestimado’, un viatge cap a la popularitat que ha seguit un dels jugadors de bàsquet més destacats de la història. La pel·lícula documental combina imatges actuals, amb arxiu i entrevistes en exclusiva.