Diferents localitzacions de l'Escala seran l'escenari de la nova pel·lícula d'Elena Martín, Creatura, que ha començat el rodatge aquest dilluns al matí a punta Montgó. Durant aquesta setmana es rodarà a diferents punts del municipi, com la Punta, Planasses o la platja de les Muscleres. La història d'aquest film es desenvolupa a l'Escala però també es rodarà en localitzacions de Sant Vicenç de Montalt, Blanes, Barcelona i Sitges.

La pel.lícula està protagonitzada per la mateixa Elena Martín, Clàudia Dalmau i Mila Borràs, totes elles en el paper del personatge Mila (als 35, 15 i 5 anys). També formen part del film Oriol Pla, Alex Brendemühl, Clara Segura, Marc Cartanyà, Carla Linares i Teresa Vallicrosa.

Creatura és el segon llargmetratge d'Elena Martín. El guió de la pel·lícula, rodada en català, està escrit a quatre mans entre Elena Martín i la també guionista i directora Clara Roquet (Libertad, Costa Brava Líbano, Petra, Los días que vendran i 10.000km).

És una producció de Vilaüt Films, Avalon P.C., Elastica Films i Lastor Media, en coproducció amb TV3, amb la participació de Filmin i el suport de ICAA, ICEC i Creativa Media Europe. A més, el projecte ha passat per Ijusmira Berriak, laboratori de desenvolupament del Festival de Cine de San Sebastián.

Impacte promocional i econòmic

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç de l'Ajuntament de l'Escala, Marta Rodeja, que aquest matí ha visitat el rodatge, ha remarcat "l'interès que té que una pel·lícula catalana de primer nivell esculli l'Escala, cosa que evidentment ens dóna visibilitat com a municipi i a més suposa un impacte econòmic positiu tant en l'aspecte promocional com en el fet que durant aquesta setmana de rodatge tot l'equip s'allotja a l'Escala".

Estrena a l'Escala

Està previst que la pel·lícula s'estreni durant l'any vinent i que vagi a diferents festivals internacionals. En aquest sentit, hi ha el compromís que es farà una estrena a l'Escala, de la qual encara no es pot posar data.

Sinopsi

Mila i la seva parella es muden junts a un poble de la Costa Brava (l'Escala). Rere una primera discussió, Mila comença a advertir que la pèrdua del seu desig prové d'un lloc profund i llunyà, però propi. Sola, a la seva casa familiar d'estiueig, Mila reviu algunes de les experiències de la seva infància i adolescència; records que l'ajudaran a entendre l'origen del seu bloqueig per així poder ser capaç de reconciliar-se amb el seu propi cos i tenir una relació més honesta amb els que més estima.