Bàscara programa actes per atraure un públic més familiar per la festa major

Dissabte s’han avançat els concerts de Rock per Xics i Möther Mine a la tarda

Es complementa la programació amb tot d’atraccions de fires al pavelló

Integrants del grup Möther Mine.

Integrants del grup Möther Mine. / Möther Mine

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Amb la voluntat d’atraure un públic molt més ampli, principalment familiar, l’Ajuntament de Bàscara ha programat, dins el cartell de la festa major, tota una jornada dirigida a aquest sector. Així, aquest dissabte s’ha previst un espectacle per a la mainada, de clown, teatre de gest i d’objectes sense paraules, Toilet, al matí a la Sala Municipal i, ja a la tarda, a les cinc i a les set, hi haurà diferents actuacions musicals consecutives de la mà de Rock per Xics i Möther Mine. «Les hem avançat perquè hem detectat que hi ha gent amb fills que als concerts de matinada no poden venir i amb això intentem ampliar el registre i oferir-los la possibilitat de passar tot el dia al poble», explica l’alcalde Narcís Saurina. No faltarà servei de bar a benefici de l’AFA de l’escola.

Aquest avançament, que culminarà dissabte a la nit amb un concert de The Bazaga’s, també es reforça amb una dotzena d’atraccions de fires, totes molt variades, que s’instal·laran a l’aparcament del pavelló, equipament on es fan totes les actuacions musicals. «Hem volgut diversificar l’oferta», admet Saurina. En aquest sentit, el tret de sortida de la festa major serà divendres, a les set de la tarda, amb la inauguració d’una exposició sorprenent: Surrealisme Mediterrani del pintor olotí Karris. La mostra, que s’exhibirà els tres dies de la festa a Can Gustà, permet al públic endinsar-se dins l’univers d’un artista polifacètic que ha exposat als Estats Units i Europa i del qual, justament, l’Ajuntament de Bàscara disposa d’una obra que el mateix pintor va regalar al consistori. Karris va començar a pintar l’any 1998 de manera autodidacta, i, posteriorment, va estudiar pintura al Drawing Center de Nova York, amb una beca del govern dels Estats Units. Ha fet exposicions a Berlín, París, Bordeus, Mònaco, Los Angeles, Nova York, Filadèlfia i Barcelona. L’obra de Karris destaun pca per l’explosió de color, brillant, lluminós i ple de vida. El seu estil naïf busca allunyar-se dels altres pintors surrealistes, cercant el seu espai propi.

La Cervianenca, a escena

La celebració tindrà continuïtat diumenge. A tres quarts d’onze, la cobla Cervianenca farà un breu tast interpretant tres sardanes. A les dotze ja tindrà lloc l’ofici solemne en honor als patrons del poble: Sant Aciscle i Santa Victòria. Durant l’ofici, els assistents gaudiran de l’acompanyament musical de la mateixa cobla. A la sortida, la Cervianenca interpretarà tres sardanes més. La festa seguirà a la tarda, a dos quarts de sis, amb la representació d’una altra obra teatral de quilòmetre zero. Es tracta de la comèdia Crim qualificat de la companyia de teatre amateur Quina obra fem?, de Sant Miquel de Fluvià. Aquesta peça, que es va estrenar justament l’octubre passat a Sant Miquel, és una adaptació lliure d’una obra de Joan Rosquellas Gil on es barreja una trama d’intriga, assassinats i malentesos amorosos.