L’aigua pren protagonisme a la Fira El Follet d’Avinyonet de Puigventós

Enguany es potencia l’espai per als més petits i es proposen dos escenaris principals, així com tallers, música, espectacles i xerrades

La fira El Follet està pensada per a un públic familiar. | BORJA BALSERA

La fira El Follet està pensada per a un públic familiar. | BORJA BALSERA / CRISTINA VILÀ BARTIS. AVINYONET DE P.

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

Després de viure un desè aniversari pletòric, els responsables de la Fira El Follet d’Avinyonet de Puigventós tornen a agafar aire per enfilar una nova edició, aquest dissabte i diumenge, dedicada, en aquesta ocasió, a la temàtica de l’aigua tot vinculant-la amb la salut i el medi ambient. Com explica el regidor de festes, Juli Quesada, els infants de l’escola s’han bolcat preparant dibuixos, contes i murals. També han potenciat l’apartat dels infants més menuts, de 0 a 4 anys, amb tallers i espectacles al jardí de la biblioteca i del castell i han apostat per disposar de dos escenaris principals dins el nucli històric on es repartiran els espectacles amb la voluntat «de descongestionar i donar més importància a tota la fira».

Juli Quesada avança que el públic que visiti la fira aquest any es trobarà amb moltes sorpreses. Una d’aquestes, un escape room de contes per a nens petits i un altre vinculat a la temàtica de l’aigua. També repeteixen els tallers més de moviment, dansa i ioga per a nens, als quals, diu el regidor, «els hem donat prioritat» i es mantenen les instal·lacions de jocs i la festa de confetti amb l’associació de joves Vendaval, que ja és un clàssic i té molt èxit.

Dins l’apartat musical, Quesada destaca l’actuació d’Els miniherois i, com a aposta, Més Tumàcat. També un espectacle d’aigua, Magam, dirigit a infants de 0 a 3 anys, però també a les famílies. «Aquesta és una fira molt vivencial on els nens poden fer molts tallers, veure molts espectacles i participar», assegura el regidor qui, afegeix, han volgut potenciar «la dinàmica perquè tots els membres de la família puguin ser-hi». Dins aquesta línia, s’ha previst fer un esbart dansaire i un taller de zumba familiar. A més, entre els espectacles que esdevenen taller, destaquen el circ de Malaboig i Kabriolats. Quesada subratlla la col·laboració d’Aestus que «ens ajuden a la coordinació» i la participació del Projecte Lola, l’associació cultural Aram i la Iaeden per fer tallers i xerrades.

Per tirar endavant la fira, la implicació dels veïns és total no només encarregant-se de la decoració, sinó ajudant els dos dies fent de voluntaris i també preparant activitats. Per exemple, l’associació Pica-Rasca, integrada per una vintena de dones del poble, col·laboren amb una exposició de follets inspirada en l’aigua. Finalment, es potencia l’espai de food trucks per animar als assistents a quedar-s’hi tot el dia.

[object Object]

Un dels objectius dels responsables de la Fira El Follet d’Avinyonet és implicar al màxim a tots els veïns del municipi, també als més petits. Així, any rere any, els infants de l’escola Gonçal Comellas i la llar d’infants El Puigventós s’han sumat a la iniciativa des d’un punt de vista creatiu i solidari. Enguany no serà diferent i ja estan preparant unes xapes il·lustrades i imantades que posaran a la venda en un estand que gestionarà la Fundació Salut Empordà, ja que els diners que es recullin es destinaran al projecte per millorar les instal·lacions de pediatria de l’Hospital de Figueres. Es tracta de reformar les cinc habitacions i la sala de jocs, així com la sala d’espera de Consultes Externes destinada a rebre els infants. L’objectiu és crear un ambient més acollidor i íntim perquè els nens se sentin segurs i confortables.