Peralada celebrarà el cinquantè aplec de la sardana amb tres cobles

Tindrà lloc el diumenge 27 d'agost i hi participaran les cobles Ciutat de Girona, Flama de Farners i la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

S'interpretaran sardanes de diferents compositors del poble com Josep Serra i Joaquim Serra

Aplec de Peralada en una imatge d'arxiu

Aplec de Peralada en una imatge d'arxiu / Visit Peralada

Emporda.info

El Parc de la Coromina serà, per novament, l’escenari escollit per celebrar l’Aplec de la Sardana de Peralada que enguany arriba a la seva 50a edició. Així, la pineda d’aquest parc concentrarà el proper diumenge 27 d’agost, un gran nombre de sardanistes que estaran acompanyats per les cobles Ciutat de Girona, Flama de Farners i la Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

La sardana “Jorn alegre”, del compositor peraladenc Josep Serra i Bonal, i la sardana “Els gegants de Castellterçol”, del també compositor peraladenc Joaquim Serra i Corominas, donaran el tret de sortida a l’aplec, que s’iniciarà a les 12 h del migdia, amb la Cobla Ciutat de Girona i que interpretarà 9 sardanes de 7 tirades en la sessió matinal.

La sardana “Perles del bosc” del també compositor peraladenc Miquel Serra i Bonal, donarà el tret de sortida a la sessió de la tarda (16 hores), que a càrrec de les Cobles Ciutat de Girona, Flama de Farners i Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, s’aniran repartint les 22 sardanes que s’interpretaran per l’ocasió.

Les noces d’or de l’Aplec de Peralada posen de manifest que els sardanistes i les entitats organitzadores continuen gaudint d’aquest ball tradicional, i treballant per difondre i divulgar la cultura catalana a les generacions futures.