Sant Llorenç de la Muga viurà una festa d’alt voltatge

S’han programat tres nits musicals i un playback per tancar el cartell

La Masovera Barbuda actuen la nit de dissabte. | JORDI BLANCO

La Masovera Barbuda actuen la nit de dissabte. | JORDI BLANCO / REDACCIÓ. SANT LLORENÇ DE LA MUGA

Emporda.info

Els veïns de Sant Llorenç de la Muga ja ho tenen tot a punt per celebrar la festa major d’estiu, en honor al seu patró, sant Llorenç. Seran quatre dies intensos, des d’aquest dijous i fins diumenge, durant els quals no faltaran altes dosis de música, d’estils ben variats i per a tots els públics, però també moltes activitats a la fresca per a la mainada, i actes tradicionals com la cercavila amb les autoritats fins a la seu de la Societat la Fraternitat i, tot seguit, el vermut dels socis i sòcies amb motiu de la festa de l’entitat.

L’estiu és per viure’l a l’aire lliure, a ple pulmó, i , per aquest motiu totes les propostes tenen lloc als carrers i les places. La festa, doncs, s’obre coincidint amb la diada del patró. Així, com mana la tradició, les autoritats fan una cercavila que els condueix a l’església parroquial on tindrà lloc l’ofici solemne. Aquest es rematarà amb un vermut popular i la ballada de tres sardanes a càrrec de la cobla castellonina Els Rossinyolets, a la plaça Carles Camps. Aquesta mateixa formació oferirà una ballada completa a la tarda, a dos quarts de set. Ja a la nit, prendran el relleu els integrants de La Betty Orquestra que faran moure l’esquelet als assistents al ball.

La festa major seguirà divendres, una jornada dedicada principalment als més petits. De bon matí es faran cucanyes a la plaça Carles Camps i, a dos quarts de vuit, una festa de l’escuma a la pista poliesportiva. A les 11 de la nit, els ritmes trencaran el silenci de la mà de Möther Mine, Serial Killerz i Dj Ryna. No faltarà, com ja és costum, un Punt Lila per informar, sensibilitzar, prevenir i atendre actituds masclistes i comportaments sexistes. La jornada de dissabte arrencarà amb futbol i, sobretot, esclatarà a la nit amb una actuació de Big Black Rhino, La Masovera Barbuda i els Dj Residents. El darrer dia, diumenge, coincidint amb la festa de la Societat, destaca l’actuació de la cobla Principal de Banyoles que durant el vermut per als socis i sòcies de la Societat interpretarà tres sardanes i, ja a la tarda, una ballada completa. La festa major es tancarà a la nit amb un playback, també a la plaça Carles Camps.