El circ pren protagonisme durant la festa d’estiu del Port de la Selva

La companyia Circ Los la inaugura amb «Kasumay» i també es preestrena «Salva Mar Cirkus»

Kasumay de Circ Los

Kasumay de Circ Los / Aire Aire Distribución de Espectáculos

Emporda.info

El circ prendrà protagonisme durant la festa major d’estiu del Port de la Selva que li pren el relleu a la 28a nit de l’havanera, celebrada aquesta setmana passada a la platja d’Aquí de Sota. A banda d’inaugurar la festa amb l’espectacle Kasumay de la companyia de circ contemporani Circ Los, aquest divendres a les 7 de la tarda al Passeig del Mar, també s’ha previst que, l’endemà, a la mateixa hora, però a la plaça de la Gent Gran, es preestreni el muntatge Salva Mar Cirkus.

La festa major engega motors, doncs, divendres, i s’allarga tot el cap de setmana. Així dissabte es fa l’ofici solemne i, tot seguit, sardanes amb la cobla Rossinyolets. Mitja hora abans de la mitjanit, a la Platja, hi haurà concert de versions amb Tapeo Sound System, al Passeig del Mar. Aquest mateix dia, 'shavia de celebrar un castell de focs artificals, però s'ha ajornat pel dia 10 d'agost per la previsió de vent i el risc d'incendi.

L’endemà, la celebració continua amb una tarda d’inflables aquàtics a la Platja, de les 4 a les 7 de la tarda, i mitja hora després que acabin es presenta el llibre Sant Pere de Rodes. L’objectiu immortal, als jardins de l’església. La festa es tanca amb un ball amb l’orquestra Himalaya, al Passeig.

D’altra banda, l’art també hi serà present amb dues exposicions. A l’Espai del Port s’inaugura dimecres una mostra amb obres de Patricia Antón i aquarel·les de Ricard Tomás que es podrà veure fins al 16 d’agost. A més, al carrer Major, 19, ja es pot admirar una mostra dedicada a Hipòlit Nadal i Mallol (1891-1978) i a Ressorgiment, la revista més longeva al món en aquells anys. Aquesta exposició s’allarga fins a l’11 de setembre.