Roses

Els models de l'emergent dissenyadora Wyne Kirabo obriran la desfilada de moda infantil solidària de We Love Uganda a Roses

La desfilada tindrà lloc el diumenge 9 d’abril, a les cinc de la tarda, al Teatre Municipal rosinc, i l’entrada és un donatiu de 8 euros

Imatge d'una de les passades edicions.

Imatge d'una de les passades edicions. / Jordi Callol

Emporda.info

L'associació empordanesa We Love Uganda maridarà de nou moda i solidaritat amb la Desfilada de moda infantil per l'escolarització dels nens a Uganda 2023, proposta que tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, el diumenge 9 d'abril a les cinc de la tarda. L'entrada és un donatiu de 8 euros.

La desfilada d'enguany es preveu especial, i és que, a banda de reunir una cinquantena de nens i nenes que faran de models i que seran els veritables protagonistes de la jornada, en aquesta edició es comptarà amb la participació de la dissenyadora banyolina d’origen ugandès Wyne Kirabo. La guanyadora del prestigiós premi Abryanz Style and Fashion Awards en la categoria de millor dissenyadora emergent africana del 2022 serà l'encarregada d'obrir la desfilada, amb uns dissenys que fusionen creativitat i producte local. La seva participació en l'esdeveniment s'emmarca en el projecte Wyne Kirabo Social, amb el qual la jove dissenyadora col·labora amb entitats solidàries que treballen a l'Àfrica.

A banda dels models de Wyne Kirabo, els infants participants en la desfilada també lluiran complements de la marca gironina Lichis Blancos, moda sostenible, així com peces de roba de cinc botigues de Roses i Figueres: Pirates i Princeses, Big Bang, Bonet, Zeeman i Double Agent.

La desfilada de moda infantil de We Love Uganda està coordinada i presentada per Alberto Márquez de FreeLance Models, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses i Roses Cultura. A més, val a dir que durant l'acte també hi haurà actuacions musicals i de dansa.

Des de l'associació We Love Uganda s'agraeix molt la col·laboració de tots els implicats en la desfilada de moda infantil d'enguany. "La seva participació és clau; cadascú aporta el seu granet de sorra, però tots junts fem una muntanya. I és que sense tots ells, la desfilada no seria una realitat i no podríem tirar endavant els projectes que tenim en marxa", diu Sònia Fuentes, presidenta de l'entitat.

En aquest sentit, cal recordar que l'entrada de la desfilada és un donatiu de 8 euros, i és que tot el que es recapti durant la vetllada anirà destinat al projecte "Beques d'educació pels infants d'Entebbe", iniciativa que, des del gener de 2022, finança beques per als nens i joves vulnerables de la comunitat ugandesa. “D'aquesta manera, cada trimestre l'associació es fa càrrec de les beques d'una vintena d'estudiants. Actualment, tenim dotze infants becats a l'escola primària i vuit nenes a la secundària. Tots ells pertanyen a famílies vulnerables de la ciutat d'Entebbe que no podien fer front a les taxes d'escolarització del 2022”, explica Fuentes.

Val a dir que enguany tots els assistents a la desfilada rebran un petit regal: un val d'un 25% descompte per un article a l'elecció del client de la botiga Zeeman de Figueres.