La Cursa del Castell espera una bona participació d’atletes a les dues proves

La Run Castell se celebra aquest diumenge amb la novetat d’una Cursa Adaptada amb El Dofí

La sortida de la Run Castell des de l’Estadi Albert Gurt

La sortida de la Run Castell des de l’Estadi Albert Gurt / Emporda.info

Emporda.info

El Club Atletisme Figueres (CAF) organitza la Run del Castell de Sant Ferran que enguany arriba a la seva 15a edició i que se celebra el primer dia de maig, al matí. En l’edició del 2019, van comptar amb la participació de 450 atletes, i aquest any calculen arribar als 500 participants.

Es presenten diverses modalitats, la Mini Run per als més joves, que comença a les nou del matí; la cursa o caminada, que té un recorregut de 3,5 quilòmetres, i la Run principal de 10 quilòmetres. La novetat d’enguany serà la Cursa Adaptada amb la col·laboració de l’associació El Dofí.

La prova té l’Estadi Albert Gurt com a punt de sortida i d’arribada per a tots els participants. Els recorreguts passen per l’entorn i l’interior del castell de Sant Ferran. Els ingressos que s’obtinguin, a part d’ajudar a finançar el CAF, també donaran suport a obres socials amb les que ja estan col·laborant com El Dofí, l’Once i Kasameu.

Més propostes esportives

Matinal d'hoquei

Dilluns, 2 de maig. De 10 a 14 hores. És organitzada pel Club Hoquei Figueres i té lloc al pavelló municipal Rafel Mora. Es tracta d’una jornada de portes obertes amb un partit d’exhibició, que es jugarà a la una del migdia. Per a participar la trobada, no cal inscripció prèvia. Adreçat a nens i nenes de 4 a 10 anys. Han d’anarhi acompanyats d’un adult. Activitat gratuïta, inclosos els patins i material.

Bàsquet i 600’s

Dissabte, 30 d’abril, Rambla i passeig Nou. A partir de les 11 del matí, des de la plaça Creu de la Mà amb final a la Rambla, té lloc la vint-i-setena Rua del 600, organitzada per l’Agrupació Estimem el 600 i Motor Antic Figueres. A la tarda, el Club Bàsquet Adepaf celebra la quarta Trobada Ceba Nord, amb els jugadors i les jugadores del campionat escolar. Es fa al passeig Nou, des de les tres fins a les vuit del vespre.

Escacs

Diumenge, 1 de maig i dilluns, 2 de maig. Diumenge, a la Rambla, se celebra el 33è Torneig de partides llampec, a partir de les deu del matí. Inscripcions fins 15 minuts abans o al correu escacsfigueres@gmail.com. Organitzen el Club Escacs Figueres i el Casino Menestral. Dilluns, també a la Rambla, a partir de dos quarts de deu, té lloc l’Open Fires de Figueres del Club Escacs Alt Empordà. Obert a tots els jugadors federats i no federats.

Aigua i waterpolo

Dissabte, 30 d’abril. Des de les deu del matí fins a la una del migdia, i des de les quatre a les set de la tarda, a la Piscina Municipal, hi haurà una jornada d’esport d’aigua. Al matí es faran jocs per conèixer el waterpolo. Obert a tots els nens i nenes a partir de 8 anys. A les cinc de la tarda, es disputarà el partit entre els Absoluts del Club Waterpolo Figueres i els veterans d’aquest esport.