Cap de setmana intens per la colla Els Vailets de l'Empordà. Els de la camisa blaucel van actuar a Navarra per les festes del barri de Mendillori, Pamplona.

L'acció va començar el dissabte ben aviat quan una seixantena de castellers van agafar el bus per fer camí cap a Navarra, els esperaven dues actuacions importants. Aquesta vegada, a més anaven acompanyats d'alguns membres de la colla castellera de les Gavarres que no es van voler perdre l'oportunitat d'acompanyar als Vailets en aquesta experiència.

La primera de les actuacions es va fer al migdia del dissabte on els Vailets van fer una sèrie de pilars per un casament al poble de Bera, a la frontera francesa.

Seguidament, a la tarda-nit van poder gaudir dels actes de les festes del barri de Mendillori, a Pamplona. Van acabar el dia amb un sopar cortesia de l'organització dels actes.

El diumenge al migdia va arribar el plat fort on els de blaucel van poder mostrar als habitants del barri de Mendillorri, i tot el públic que s'hi va acostar, les seves construccions. La diada va començar amb dos pilars simultanis que van ser molt ovacionats. Seguidament els Vailets van descarregar la torre de sis, el 3d6, el 3d6a i el 4d6. En tots ells va ser nombrós el públic que va voler participar donant un cop de mà a les pinyes per a gaudir de les sensacions i viure ben de prop els castells. La diada va acabar amb diferents pilars de 4.

La valoració de la diada i del cap de setmana és molt positiva ja que els Vailets han demostrat que ben lluny de casa també poden fer bons castells i seguir treballant per assolir els seus objectius.