Avinyonet de Puigventós ha afegit nous actes a la tradicional festa de Pasqua. Normalment, el dilluns es feia la popular anada a l´ermita de Santa Eugènia però, ja l´any passat l´Ajuntament va programar actes el dia abans i en aquesta edició l´activitat començarà encara més aviat. Per dissabte s´ha previst, a la Societat, a les set de la tarda, un acte de divulgació sobre El pensament de Pous i Pagès i la seva influència sobre la narrativa actual, a càrrec de M. Angels Bosch, en un acte organitzat per Òmnium Cultural.

L´activitat continuarà tot diumenge al matí amb el tradicional taller d´ous de Pasqua decoratius i de maquillatge, a la plaça Pous i Pagès, seguirà a les sis de la tarda amb un espectacle d´animació infantil Wachiflay i els rodamons i culminarà a les deu de la nit amb l´actuació del grup Merkado Negro i una sessió de Dj Manu al mateix espai.

Dilluns serà el dia de l´Aplec de Santa Eugènia. De fet, la missa, oficiada pel mossèn del poble, es farà en aquesta ermita, un espai de reflexió del qual en té cura un Patronat i que només obre les portes uns dies a l´any amb motiu d´actes festius. Els veïns solen anar a l´ermita a peu però també en cotxe. Després de l´ofici i la cantada dels goigs, al prat, la cobla Baix Empordà interpretarà unes sardanes. Una de les novetats del programa serà l´homenatge que es farà aquest mateix dia a la gent gran a través d´un dinar popular al centre cultural Puigventós amenitzat per Greenway Musics. Tot seguit es farà l´entrega de plaques commemoratives als homenatjatsnascuts del 1934 enrere. Finalment la festa s´acaba amb una exhibició de balls de saló a càrrec de l´escola Car-min.