RÀDIO

Roses impulsa el primer festival de pòdcasts en català amb «El Búnquer» i «La Sotana» com a caps de cartell

Tindrà lloc del 5 al 7 d'abril en diversos espais del municipi, un d'ells molt singular: un catamarà

VÍDEO | Imatges promocionals del Podfest, el primer festival de pòdcasts de Roses.

Vídeo: Podfest | Foto: Jordi Callol

Josep López Navarro

Josep López Navarro

La Sotana, El Búnquer i Que No Surti d'Aquí. Aquests són alguns dels caps de cartell del primer festival de pòdcasts en català que se celebrarà a Roses, el Podfest. Una proposta que reunirà, entre el 5 i el 7 d'abril, els «podcasters» més rellevants del país i que esdevindrà un espai de trobada entre consumidors i creadors de continguts. «Els volem fer sortir de la seva zona de confort, portant-los a escenaris i espais que els permetin tenir un feedback directe amb el seu públic», expliquen els organitzadors de l'esdeveniment, Georgina Arnau i Adrià Giner.

En total hi haurà tres espais des d'on s'emetran en directe dels diferents pòdcasts: el Teatre Municipal, Mas Figueras i el més singular de tots, un floating stage en un catamarà. Aquest acollirà, per exemple, el programa Que No Surti d'Aquí, de Catalunya Ràdio, presentat per Juliana Canet i Roger Carandell, i La Riota + Marc Sarrats.

Pel que fa al teatre Municipal, serà l'escenari de pòdcasts com El Búnquer, de Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, o La Sotana, amb el gironí Andreu Juanola al capdavant, acompanyat de Manel Vidal, Joel Díaz, Modgi i Enric Gusó.

Espai amb continguts non-stop

Respecte al Mas de les Figueres es convertirà en un espai de continguts non-stop, i acollirà l'emissió en directe de pòdcasts com Xapalaràdio, L'Arrabassada, Llegir PodcastLoft ICAT, Desobediència Cruyffista, Contingut Extra i La Porta Vermella

El festival abaixarà el teló el diumenge amb l'emissió del pòdcast altempordanès de crònica negra La Nit més Fosca i de Braves Il·lustrades, en el qual s'entrevisten dones creatives, artistes i emprenedores.

«Un projecte ambiciós»

Malgrat que aquesta és la primera edició del Podfest, els organitzadors han optat per fer una aposta per la qualitat i han reunit pòdcasts de primera divisió. En aquest sentit, consideren que aquest és «un projecte ambiciós i que té molt futur», ja que «aquest és un format totalment en auge», remarquen.

El Podfest compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme de la Costa Brava, i 3CAT és el media partner oficial.