El rodatge de la nova pel·lícula de Jaime Rosales, “Girasoles silvestres”, va començar fa uns dies a Barcelona. El film està protagonitzat per Anna Castillo (“Adú”, “Viaje al cuarto de una madre”, “La llamada”), que interpreta Julia, una jove mare impulsiva i vital que busca l'amor i lluita per protegir els seus fills, i Oriol Pla (“Petra”, “Incerta glòria”), que dona vida a Óscar, un noi apassionat que inicia una relació intensa amb Julia. Completen el repartiment Quim Àvila (“Polseres vermelles”), Lluís Marquès (“Isla Bonita”), Manolo Solo (“Tarde para la ira”) i Carolina Yuste (“Carmen y Lola”).

Es tracta de la setena pel·lícula de director català, responsable de "Las horas de día", Premi de la Crítica del Festival de Canes, "La soledad", Goya a la Millor Pel·lícula i al Millor Director, "Tiro en la cabeza", Premi de la Crítica del Festival de Sant Sebastià, "Sueño y silencio" i "Hermosa juventud", totes dues presentades al Festival de Canes, o "Petra", últim treball que es va presentar a la Quinzena de Realitzadors de Festival de Canes. Rosales, que firma el guió al costat de Bárbara Díez, rodarà en 35 mm i tornarà a comptar amb Hélène Louvart com a directora de fotografia després de la seva col·laboració a “Petra”. El rodatge durarà 8 setmanes en localitzacions de Barcelona, ??Melilla, Mataró i Banyoles.

"Vull fer una pel·lícula lluminosa tot i els moments dramàtics. Vull deixar un sentiment d'esperança i de felicitat a través de la història d'una dona forta que sobreviu en un entorn molt difícil", comenta Jaime Rosales. "És una història d'amor i superació. La Julia és jove, inexperta i impulsiva. Estima la vida i estima els seus fills. És una dona vital. Els seus fills són el que més vol en el món i lluitarà per protegir-los", afegeix Rosales.

La història

La Julia és una jove de 22 anys i mare de dos nens que s'enamora de l’Óscar, amb qui inicia una relació intensa i tortuosa. La Júlia comença a dubtar sobre la conveniència de l'Óscar com a model masculí per als seus fills. Un incident donarà lloc a una fugida cap endavant a la recerca d'un futur millor.

La pel·lícula està produïda per Fresdeval Films, A Contracorriente Films, Oberon Media i Luxbox (França), amb participació de RTVE, TV3 i Movistar + i el finançament de l’ICAA, ICEC, i Media Creative. La distribució va a càrrec d'A Contracorriente Films i està previst que s'estreni a la tardor d'aquest any. Film Factory s'encarregarà de les vendes internacionals.