«Dieta: què faig malament?» descobreix el camí d'una bona alimentació que et farà sentir bé. En aquest llibre, la figuerenca Lídia Casademont ha volgut crear una guia per identificar els errors principals que es cometen durant la realització d'una dieta.

L'objectiu principal de «Dieta: què faig malament?» és ensenyar a totes aquelles persones que volen fer dieta com fer-la amb èxit i com aconseguir mantenir posteriorment el pes ideal.

Fer dieta no és un sacrifici, sinó una oportunitat per créixer personalment, assegura l'autora, mentre vol fer entendre diversos punts que, segons ella, es tenen mal entesos.

En primer lloc creu que «la nostra societat tenim un problema greu en la manera d'enfocar el sobreprès. No hem de percebre l'obesitat com a un problema estètic, sinó com a un problema de salut que requereix atenció». En segon lloc, Casademont considera que des de ben menuts se'ns haurien d'ensenyar hàbits d'alimentació, ja que l'acte d'alimentar-nos l'hem de fer amb plena consciència. «Cal construir, com més aviat millor, el camí que et portarà d'una vegada per totes a uns hàbits d'alimentació? que et permetin estar en el teu pes i en la teva versió més energètica, vital i saludable», afirma.

Per últim, explica que totes aquestes dietes revolucionàries que prometen perdre pes en poques setmanes, no són la solució al problema real. Segons l'autora, el més important quan s'agafen una quilos de més és buscar l'origen per poder-lo resoldre. Si no es tracta un problema de base, difícilment evitarem que es torni a repetir.

En aquest llibre, per tant, es volen per una banda desmentir mites i identificar els errors principals que es cometen a l'hora de fer dietes a partir de casos pràctics que l'autora s'ha trobat a la seva consula de dietista. s'inclouen menús saludables per a dues setmanes que permeten seguir una dieta correcta.

Sobre l'autora Lídia Casademont

Sobre l'autora Lídia CasademontNascuda a Figueres, ja des de ben petita estava interessada en tot allò referent a les propietats dels aliments i la salut. Més endavant, va estudiar la branca científica biosanitària a l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres i, més tard, la carrera de Nutrició Humana i Dietètica a la Universitat de Vic. Va treballar un breu període a l'Hospital de Figueres i, després, en un centre de dietètica fins avui dia, en el qual ajuda a aconseguir un pes saludable i, encara més important, a adquirir uns bons hàbits alimentaris a tothom qui acudeix a la consulta.

Des de 2011, és autora del blog gastronòmic Va de teca (vadeteca.cat), on ens parla sobre gastronomia, receptes, opinions de restaurants, degustacions d'aliments, tastos de vi i cervesa, notícies d'esdeveniments culinaris i altres curiositats gastronòmiques. A part, també la podem seguir a les xarxes socials a través de Twitter (@lidiacasademont) i Instagram (@lidiacasademont), on mostra de primera mà tots els plats i les receptes que prova. Però aquesta inquieta figuerenca també ha realitzat col·laboracions esporàdiques en altres blogs gastronòmics, així com en una revista de tirada comarcal.

Finalment, ha publicat els llibres "100 trucs per aprimar-se" (Cossetània Edicions, 2013) i "Cuina i reaprofita!" (Cossetània Edicions, 2016).