Recordant l’alcalde que escoltava a la gent

Joan Soler Torrent.

Joan Soler Torrent. / PERE PUÉRTOLAS

Irene Vergés

El passat dissabte 19 d’agost ens va deixar Joan Soler i Torrent, qui va ser alcalde del poble de Borrassà entre els anys 1983 i 2003. Aquesta és una pèrdua molt trista per la seva família i amics, però també per totes aquelles persones a qui Joan Soler va brindar la seva ajuda i confiança sempre que ho van necessitar.

Penso que és important deixar-ne constància perquè tothom ho conegui i serveixi d’exemple. Joan Soler era una persona que comprenia els problemes i les preocupacions de les persones que les patien i, a la vegada, era capaç de trobar solucions a situacions complexes.

Puc donar testimoni de com va fer mans i mànigues perquè poguéssim tirar endavant el projecte de Les Orenetes l’any 1989, sempre amb la col·laboració constant de Vicenç Cànoves, inspector del Departament de Joventut d’aleshores.

L’alcalde de Borrassà era una persona propera, treballadora i sabia fer més fàcil la feixuga burocràcia que limita les gestions i deixava sempre clara la voluntat d’ajudar sempre que podia fer-ho. Fets com aquest són els que fan que el valorem, el reconeixem i el recordem com la bona pers ona que era.

Res del que dic ha de sorprendre a les persones que l’envoltaven, que saben molt bé com era. Tot i això, cal que molta més gent conegui en Joan Soler, una bona persona i un alcalde que va fer molta feina en el seu poble.

Aquest escrit és un homenatge de tota la gent que formem part de Les Orenetes. En nom de tots ells, vull ressaltar que ens ha deixat un home bo, algú que va entendre molt bé com podia ajudar els altres des de la primera fila.

Les orenetes

Les orenetes