Necrològica

Un home bo de Vila-sacra

«Ens ha deixat en Miquel Pujol, conegut a Vila-sacra com en Miquel de Can Vila, persona clau perquè la nostra infantesa i joventut i el nostre temps de lleure fos feliç i inoblidable sense moure’ns del poble»

Miquel Pujol. | EMPORDÀ

Miquel Pujol. | EMPORDÀ / Maria Carme Barceló. VILA-SACRA

Maria Carme Barceló.

Ens ha deixat en Miquel Pujol, conegut a Vila-sacra com en Miquel de Can Vila, persona clau perquè la nostra infantesa i joventut i el nostre temps de lleure fos feliç i inoblidable sense moure’ns del poble.

Liderats per ell al capdavant durant molt de temps de la Societat Recreativa i Cultural de Vila-sacra es va ajuntar un grup de joves que durant molts anys vam participar en activitats i sortides que ens van facilitar, entre altres coses, a nosaltres i a les nostres famílies aquest pas de vegades tan complicat de la infantesa a l’adolescència.

En Miquel tenia i mantenia aquest vincle que només determinades persones són capaces de crear amb els nens i els joves del seu entorn. Fins i tot al cap dels anys i amb les responsabilitats que tots ja teníem quan ens vam fer grans, i fins i tot amb les meves responsabilitats a l’ajuntament, quan parlàvem era de les persones que donaven consells que sempre eren benvinguts i agraïts, i sempre anaven ben encaminats des del seny i amb ganes d’aclarir malentesos i facilitar la convivència al poble.

Era una bona persona, un home de bé i la seva mateixa imatge era la de la bonhomia personificada.

I no oblidem el seu gran paper en el manteniment del planter de ceba de Vila-sacra i la seva immensa paciència i ganes d’explicar a tothom que el volia escoltar com funcionava el cicle de la ceba i el calçot a les diferents edicions de la Fira de la Ceba i el Calçot quan es va fer càrrec de la parada de productors de ceba i calçot del municipi.

En Miquel era un vila-sacrenc de soca-rel i se’l trobarà a faltar.

La vida ens porta per camins de vegades inesperats, però en un racó del cor i de la memòria sempre hi haurà les Festes Majors, els estius i els caps de setmana passats a Vila-sacra en activitats organitzades per en Miquel de Can Vila i en companyia de tants amics i amigues.

Que la terra et sigui lleu.