L'OCU revela el cotxe de l'any: no es trenca i consumeix poc

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va publicar el primer trimestre de 2023 un estudi

Cotxes.

Cotxes. / EDUARDO PARRA / EUROPA PRESS

La confiança en el nostre vehicle és un factor fonamental que determina directament en la decisió final de compra dels consumidors, ja sigui un cotxe acabat de sortir de concessionari o de segona mà.

Els models nous tenen el desavantatge que no han estat avaluats a llarg termini, mentre que els cotxes usats porten temps al mercat, oferint més dades sobre el seu rendiment al llarg del temps.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va publicar el primer trimestre de l'any passat un estudi basat en una enquesta que es va fer a 52.430 conductors europeus, per revelar quins eren els models més fiables del mercat. Entre tots, el fabricant Lexus va destacar com el més fiable, sent el seu model Lexus IS el que més.

El Lexus IS ofereix una fiabilitat excepcional als vehicles híbrids amb motor de gasolina. La nova generació d'aquest model encara no ha arribat a Catalunya, però al mercat de segona mà podem trobar alguna oportunitat per aconseguir aquest vehicle fiable.

Aquest cotxe ha experimentat una vida comercial longeva després de gairebé deu anys al mercat. Pràcticament, no hi ha diferències entre les primeres i les darreres unitats del Lexus IS, significant que l'elecció entre les diferents generacions vindrà marcada més per una qüestió de pressupost i preferències personals.