Hyundai Kona: el preferit pels lectors

La nova proposta de la marca coreana s'imposa en la votació final del Cotxe de l'Any dels Lectors 2024 de Prensa Ibérica

Hyundai Kona 2024, guanyador del cotxe de l'any dels lectors

Hyundai Kona 2024, guanyador del cotxe de l'any dels lectors / Prensa Ibérica

Edgar Vivó

El Hyundai Kona és el guanyador de la vint-i-dosena edició del premi Cotxe de l'Any dels Lectors de Premsa Ibèrica, després d'imposar-se a la final al SsangYong Torres, Lexus LBX, Kia EV9, Honda CR-V i Citroën C4 X.

És la tercera vegada que Hyundai aconsegueix aquest guardó, després de les victòries de l'i30 i Ioniq 5 en les edicions de 2018 i 2020, respectivament.

Entre els molts atributs que han portat al Kona a ser el cotxe més votat entre els 6 finalistes del premi, podríem destacar el seu disseny, la seva versatilitat interior, la gamma de motors i l'avançada tecnologia.

L'aspecte d'aquest B-SUV de 4,35 metres és realment avantguardista, ja que s'ha desenvolupat pensat en la seva variant elèctrica. D'aquí les seves formes aerodinàmiques i les seves línies minimalistes. Però si per alguna cosa crida l'atenció és per la seva firma lumínica, ja que una banda LED recorre ininterrompudament tant la seva part frontal com posterior.

L'habitacle és tremendament ampli malgrat les contingudes cotes exteriors. Destaca per la seva versatilitat i confort, sense deixar de costat la sofisticació i qualitat que li aporta la seva nova tecnologia. La doble pantalla de 12,3 polzades és l'element principal d'aquest modern espai.

L'aspecte d'aquest B-SUV de 4,35 metres és realment avantguardista

L'aspecte d'aquest B-SUV de 4,35 metres és realment avantguardista / Hyundai

Un element clau en l'èxit del Kona és oferir una oferta de motors capaç d'adaptar-se a les necessitats de qualsevol usuari. La porta d'accés a la gamma és un propulsor gasolina 1.0 T-GDI de 120 CV, també disponible amb la tecnologia d'hibridació lleugera de 48V, que li aporta l'etiqueta ECO de la DGT. Un graó per damunt es troba la variant híbrida de 141 CV. L'oferta de combustió està coronada pels 1.6 TGDi de 198 CV en versions 4x2 i 4x4, amb el canvi automàtic DCT. I, per descomptat, disposa de versions elèctriques de 156 i 218 CV, amb una autonomia de fins a 510 km.

El Hyundai Kona ha tingut durs rivals en aquesta vint-i-dosena edició del Cotxe de l'Any dels Lectors: el Lexus LBX està cridat a ser un dels SUV urbans de referència en el mercat; el SsangYong Torres amb el seu imponent i atractiu aspecte, robarà protagonisme als ‘intocables’ del segment C-SUV; l'EV9 permet a Kia mesurar-se sense complexos amb les grans marques premium europees; l'Honda CR-V és l'autèntica referència SUV en versatilitat; i el Citroën C4 X demostra que la senzillesa pot ser una gran virtut.

Una ‘mirada’ que no passa desapercebuda

El disseny continua sent el principal exponent a l'hora de triar un cotxe, i el Hyundai Kona ofereix una de les estètiques més avantguardistes i trencadores del seu sector, gràcies principalment a una il·luminació exterior que el fa destacar per sobre de la resta. Els pilots LED que recorren el frontal i la saga de banda a banda, fan que el cotxe ofereixi un aspecte futurista i transgressor.

L'habitacle és tremendament ampli malgrat les contingudes cotes exteriors

L'habitacle és tremendament ampli malgrat les contingudes cotes exteriors / Hyundai

Sofisticat minimalisme

L'interior del SUV coreà segueix la recepta del Ioniq 5, amb un espai minimalista però no per això renyit amb la sofisticació i la qualitat. Es tracta d'un habitacle versàtil i modern en el qual el protagonisme recau sobre la doble pantalla de 12,3 polzades que recorre el quadre de comandament.

Motors per a tots

 Hyundai ha volgut que ningú renunciï el Kona pels seus motors, oferint alternatives de combustió, híbrides i elèctriques, capaces d'adaptar-se a qualsevol usuari.