Ford ensenya les seves cartes a Figueres

Garatge Central ha acollit el pas de l'«American Iconic Tour» de la marca amb models emblemàtics com el Bronco, els Mustang Mach1 i Mach-E, i el Ranger Raptor

El nou Ford Bronco és un tot terreny especial.

El nou Ford Bronco és un tot terreny especial. / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

Ford té en aquests moments una carta de models amb nombrosos asos a la màniga que maquen referències a les gammes de vehicles tot terreny, pick-ups, esportius d’altres prestacions i SUV polivalents. El concessionari Garatge Central de Figueres, del grup Tarraco, ha acollit aquesta tardor el pas del Ford American Tour, que ha servit per a donar a conèixer aquests models. L’activitat ha permès a un centenar de persones conduir aquests models en un test de prova que ha deixat en evidència la potencialitat i versatilitat de vehicles icònics, com el nou Bronco, les potents versions Mach 1 i Mach-E de l’incombustible Mustang o el Ranger Raptor.

Xavier Vilanova, gerent de l’empresa, ha destacat «la polivalència i varietat» d’uns models que van sorprendre els assistents per les seves especificitats tècnics i de disseny. Entre els convidats hi va haver l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, el qual també va poder participar en una prova dinàmica dels Mustang.

Novetats

Amb un disseny emblemàtic, rendiment òptim, connectivitat d’última generació, Ford considera que el Bronco és el tot terreny 4x4 definitiu per als amants de l’aventura. Té totes les característiques per a convertir-lo en el nostre company de viatge, amb altes prestacions mecàniques i una provada robustesa típica dels models tot terreny de Ford.

El Bronco de quatre portes estarà disponible en un nombre estrictament limitat a determinats mercats europeus amb volant a l’esquerra. El disseny inconfusible per dins i per fora s’inspira en icones com l’original Bronco de 1966, el camió de la sèrie F i el Ford Mustang, per crear un SUV amb un estil únic i un autèntic sentit de l’aventura. Desenvolupat des del principi amb l’aventura en ment, el versàtil Bronco guanya el seu sobrenom de «G.O.A.T» (Goes Over Any Type of Terrain) amb una sofisticada tracció a les quatre rodes i tecnologies innovadores.

L'alcalde Masquef amb Vilanova.

L'alcalde Masquef amb Vilanova. / Santi Coll

Les característiques úniques inclouen panells extraïbles, punts de muntatge d’accessoris integrats i materials fàcils de netejar. Els clients de Bronco també poden triar entre una àmplia gamma d’accessoris homologats per Ford per adaptar-se a una varietat d’activitats aventureres.

El Ford Mustang del 2024, un model completament nou i que constitueix ja la setena generació del vehicle, afegeix un altre capítol a la història d’una icona brindant el disseny, el so i l’atractiu de l’esportiu més venut del món els darrers deu anys. Sigui descapotable o coupé, V8 o 4 cilindres turboalimentat, manual o automàtic, la marca Mustang ofereix opcions en múltiples nivells de preu i prestacions.

El Mustang compta amb dos nous motors: un EcoBoost de 2,3 litres i el V8 Coyote de 5,0 litres més potent del Mustang GT. A més, la nova funció Remote Rev permet accelerar el motor del vehicle de forma remota utilitzant el comandament de la clau, i la nova manera de fre Electronic Drift Brake pot convertir fàcilment un principiant en un professional del drifting, com Vaughn Gittin Jr.

El Ford Mustang Mach-1 manté viu el mite d'hun vehicle d'altes prestacions.

El Ford Mustang Mach-1 manté viu el mite d'hun vehicle d'altes prestacions. / Santi Coll

El Mustang Dark Horse amplia la gamma. És el primer model d’altes prestacions de la marca des que es va presentar el Mustang Bullitt el 2001. El seu objectiu és situar-se com un model de referència quant a rendiment a la carretera i al circuit, cosa que només es podia aconseguir amb un Mustang d’aspecte enorme i amb un motor V8 de 5,0 litres especialment modificat, el V8 de 5,0 litres més potent de la història, capaç de desenvolupar 500 CV de potència.

El SUV Mustang Mach-E®, la incorporació elèctrica a la família Mustang, ja està disponible a 39 països; recentment es va introduir als mercats de Taiwan i Austràlia. Des del seu llançament fa gairebé dos anys, Ford ha fabricat 150.000 Mustang Mach-E, una fita important, ja que la companyia està escalant la producció de vehicles elèctrics a un ritme que permeti arribar a les 600.000 unitats anuals a finals del 2023 i més de 2 milions el 2026.