Nissan celebra el 20è aniversari de l'estudi de disseny londinenc amb la presentació del Concept 20-23

El nou Nissan Concept 20-23 dissenyat a Nissan Design Europe (NDE) ha estat presentat pel conseller delegat Makoto Uchida per celebrar els 20 anys de l'estudi a Londres

El model està inspirat en la participació de Nissan a la Fórmula E.

El model està inspirat en la participació de Nissan a la Fórmula E.

Emporda.info

Per celebrar el 20è aniversari de la ubicació de Nissan Design Europe (NDE) a Londres, Makoto Uchida, president i conseller delegat de Nissan, ha visitat NDE per revelar un nou prototip elèctric urbà i esportiu anomenat Nissan Concept 20-23.

La presentació del nou Concept 20-23 va tenir lloc en una barcassa flotant amarrada als voltants de NDE, al tram Paddington Basin del canal Grand Union, que és una part clau del paisatge únic que envolta NDE i que el converteix en un lloc tan característic i inspirador.

Nissan Concept 20-23

El Nissan Concept 20-23 va ser dissenyat per un equip que incloïa alguns dels membres més joves de NDE, a partir de la simple premissa de dissenyar un cotxe —sense limitacions— que els agradés conduir pels carrers de la ciutat on treballen.

El nom Concept 20-23 reflecteix els 20 anys de NDE al cor de Londres, així com el tradicional número 2 (ni) 3 (sant) de la companyia i de l'any en curs. A més, continua la llarga tradició de Nissan d'aportar un caràcter lúdic atractiu al món dels utilitaris i els cotxes urbans. Amb l'herència dels anomenats cotxes Pike de Nissan, com el Be-1, el Pao, el Figaro i l'S-Càrrec, el Concept 20-23 aporta un toc del segle xxi a aquesta tradició de cotxes compactes.«El jove equip de NDE va rebre un encàrrec molt senzill: dissenyar un cotxe elèctric urbà divertit que t'agradara conduir cada dia a Londres. El Concept 20-23 que han dissenyat és un utilitari compacte molt influït pel món de les carreres. M'encanta la història que explica sobre com es creuen els mons de la vida urbana moderna, els jocs en línia i la mobilitat d'emissions zero», va dir Alfonso Albaisa, vicepresident sènior de Disseny Global de Nissan, durant la presentació.

El vehicle està inspirat també en els simuladors de carreres en línia.

El vehicle està inspirat també en els simuladors de carreres en línia. / Nissan

La modernitat d'aquest cotxe petit i juganer reflecteix tant el món de les carreres en línia com la participació de Nissan a la Fórmula E. L'estil bàsic de carrosseria de turisme de tres portes del Concept 20-23 compta amb afegits aerodinàmics extrems davant i darrere, amb faldons profunds que dirigeixen el flux d'aire lluny de la part davantera del cotxe, a través d'obertures per refrigerar els frens i cap a fora, a través de respiradors just darrere de les rodes davanteres.

El frontal del cotxe presenta un disseny amb un pla que es transforma en angle cap a la part superior del capó, donant lloc a una superfície neta on es troben els fars davanters, amb un distintiu semicercle superior i inferior il·luminat amb tecnologia LED. Aquesta disposició dóna al Concept 20-23 un aspecte amable i net, contrastant amb la complexitat de les formes que gestionen el flux d'aire al voltant del cotxe.

Des del costat, el cotxe mostra una musculatura gràcies als passos de roda eixamplats que cobreixen les grans rodes amb pneumàtics de perfil baix. La part superior d'aquests passos de roda incorpora reixetes de ventilació per reduir la resistència de l'aire al passar pel pas de roda. La curvatura dels passos de roda es conclou abruptament a l'alçada de la porta inferior, on les esquerdes angulars emmarquen la sortida d'aire darrere la roda davantera, mentre que les mateixes característiques als passos de roda posteriors permeten refredar els frens. Uns faldons estesos abracen la part inferior de la carrosseria, contribuint a l'estil del cotxe.

Nissan Concept 20 23 ext 5 2023 09 25 08 27 15

El Concept 20-23 presenta un habitacle que coincideix amb l'aspecte esportiu de la seva exterior. / Nissan

A la part posterior, destaca un gran aleró que emergeix de manera harmoniosa de la barra del sostre, amb plaques que es corben per generar càrrega aerodinàmica. A més, els pilots de darrere, similars als del frontal, presenten un disseny semicircular amb tecnologia LED, contrastant amb les formes quadrades de la part inferior, que estan dissenyades de manera funcional per gestionar el flux d'aire i augmentar la càrrega aerodinàmica. L'amplada del cotxe es ressalta amb una barra horitzontal que sembla formar un somriure suau i defineix el contorn de la porta del darrere.

El sostre del cotxe inclou una presa d'aire fina, proporcionant ventilació als ocupants mentre gaudeixen de les prestacions del Concept 20-23. Finalment, la pintura exterior en color gris té una textura metàl·lica que reflecteix l'entorn sorrenc per al qual va ser dissenyada, amb el número 23 de l'empresa present a les tres càmeres del darrere del vehicle.

El Concept 20-23 presenta un habitacle que coincideix amb l'aspecte esportiu de la seva exterior. Les portes de tisora, cobertes amb escuma encoixinada, condueixen a seients de cub amb subjecció ferma però còmodes. El volant esportiu rectangular està equipat amb controls i ajustaments, amb interruptors accessibles darrere d'ell. La consola central està ancorada entre els seients i alberga un extintor, i l'interior es destaca per la seva simplicitat funcional amb només un parell de pantalles que mostren informació essencial, evocant els simuladors de carreres en línia.

El Concept 20-23 representa una celebració dels 20 anys de NDE amb un disseny audaç que pren forma i vida en aquest habitacle i que compleix l'estil esportiu del vehicle.