El Nissan Qashqai e-Power està pensat per a aquells que volen un cotxe elèctric però no poden connectar-lo a un punt de càrrega. Es propulsa gràcies a un motor elèctric de 190 CV (140 kW), però l’energia, que es vincula a través de la bateria d’1,5 kWh de capacitat últil, es renova constantment gràcies a un motor benzina d’1,5 litres i 156 CV. Aquesta configuració ho identifica com a híbrid, de manera que tindrem el distintiu ECO al parabrisa, però tenim els avantatges de la conducció elèctrica sense haver-lo d’endollar.

Un elèctric amb etiqueta ECO Nissan

Recentment vam tenir l’oportunitat de provar-ho per primera vegada, cosa que ens va servir per entendre millor el seu funcionament. Ens va agradar especialment la seva acceleració i el silenciós mode de la seva circulació, amb prou feines es nota la combustió. La seva conducció a la carretera és agradable, millorant al propi Nissan Qashqai Mild Hybrid.

La reacció del pedal de l’accelerador és un plaer i el seu dinamisme ha millorat gràcies a l’aplicació d’aquesta tecnologia, sent la seva millor carta davant d’un possible comprador. Podeu fer ús de funcionalitats com l’e-Pedal, que us permetrà conduir amb el peu dret en actuar de manera contundent com a frenada regenerativa quan aixequem l’accelerador. Això sí, sense arribar a parar completament el vehicle per tal de mantenir l’atenció al conductor.

Nissan Qashqai e-Power Nissan

També podeu forçar la conducció elèctrica, com passa en altres híbrids, però només durant una mitjana de 2 a 3 quilòmetres a causa de la poca capacitat útil de la bateria. És la solució davant l’arribada a casa o la circulació pels voltants d’una escola o un hospital, per exemple. A més, i sabent que aquesta és la part més important dels trajectes diaris, el Nissan Qashqai e-Power té uns consums d’híbrid homologats a 5,3 l/100 km. Tot i que és cert que circular per Estocolm com hem fet durant aquesta prova, amb la pressió d’unes multes impagables per a espanyols, fa que reduïm dràsticament la velocitat, la despesa durant la nostra ruta interurbana amb quilòmetres a ciutat va ser de 4,9 l/100 km. No destaquem per la nostra conducció eficient però, fins i tot en trams de carretera, el consum no va superar els 6 l/100 km de mitjana.

Aquesta xifra el situarà entre els més buscats, fins i tot per sobre dels models mild hybrid actuals. Parlem de les versions benzina amb de 140 i 158 CV que tenen el mateix distintiu però signen consums d’entre 6,3 i 7 litres als cent, en funció de l’equipament triat.

Nissan Qashqai e-Power Nissan

A la pregunta de si recomanaríem la versió e-Power, el preu és un dels aspectes que cal tenir en compte. En cas de poder afrontar la despesa, o aconseguir el pla de Flex 4D amb 300 euros de mensualitat i una entrada de 5.545 euros, sí que ens decantaríem pel Qashqai e-Power.

Primera variant

La primera variant disponible és l’N-Connecta, amb un preu de llançament de 39.850 euros. Aquesta no inclou els grups òptics amb tecnologia LED matricial, que s’aconseguiria adquirint el pack Tech de 1.200 euros i que també inclou el Head Up Display. El que sí que arriba, de sèrie, és la pantalla d’instrumentació de 12,3 polzades, al costat de la central d’infoentreteniment. A l’acabat Teckna, amb un preu de partida de 42.450 euros, arriben de sèrie tots dos elements, a més de disposar de la tecnologia ProPILOT.