BMW incrementarà l’any 2021 la gamma de l’X3 amb l'arribada d'una versió 100% elèctrica, denominada iX3, que se sumarà a les de gasolina, dièsel i híbrida endollable disponibles. Aquest nou model de zero emissions utilitzarà la cinquena generació de la tecnologia BMW eDrive.

La bateria, amb una energia de 80 kWh, permet aconseguir una autonomia de fins a 460 quilòmetres segons el cicle WLTP. Una xifra extraordinària que s'acompanya d'una destacable potència, ja que el nou motor elèctric BMW eDrive desenvolupa 286 CV i un parell màxim de 400 Nm. Així, el BMW iX3 és capaç d'accelerar de 0 a 100 km/h en 6,8 segons, mentre que la velocitat màxima està limitada electrònicament a 180 km/h.

Un cop esgotada del tot l’energia de la bateria el nou i optimitzat concepte d'emmagatzematge d'energia permet una potència de càrrega de fins a 150 kW en estacions de càrrega ràpida de corrent continu. D’aquesta manera podem passar del 0 al 80% de capacitat de la bateria en 34 minuts, i una càrrega de tan sols 10 minuts genera uns 100 quilòmetres d'autonomia (segons el cicle WLTP).

UN BMW EN TOTA REGLA

La transferència de la potència a les rodes posteriors ofereix l'experiència de conducció clàssica de BMW, fet al qual també contribueix la suspensió adaptativa (de sèrie), que optimitza la resposta esportiva i el confort. Alhora, l’iX3 estrena el nou sistema de so per als models elèctrics de BMW, capaç d'oferir una experiència de conducció més emocional.

El seu potent so està disponible amb el paquet d'equipament opcional Impressive. D'altra banda, les proporcions característiques d'un model X de BMW es combinen amb les característiques de disseny específiques d'aquesta versió; amb unes innovadores llantes d'aliatge lleuger amb un disseny molt aerodinàmic que redueix la resistència de l’aire.

A l'interior s'aprecia un ambient prèmium amb detalls específics per a aquest model. L'habitacle està centrat totalment en l'usuari, amb un alt nivell de confort per a cinc persones i amb una capacitat del maleter que es pot ampliar dels 510 litres de sèrie fins als 1.560 litres si abatem els seients.

Pel que fa a l’equipament, l'oferta comença amb la versió «Inspiring» i continua amb el paquet opcional «Impressive», per bé que totes les versions inclouen de sèrie el BMW Live Cockpit Professional i l'assistent personal intel•ligent, de la mateixa manera que la integració del telèfon mòbil.