Les set races de gossos petits que pots tenir a casa

Les 7 races de gos petit que pots tenir a casa

PI Studio

Vega S. Sánchez

El procés de domesticació dels gossos es va iniciar fa més de quinze mil anys i no com a tal, sinó com a resultat que els llops d'antany van començar a acostar-se més als assentaments humans, quan van començar a perdre la por als homes. És a dir, en realitat no va ser l'home el que va domesticar al gos, sinó que la relació va aparèixer de manera natural i es va afermar amb el pas del temps.

Els experts no es posen d'acord quant a l'origen dels cans: alguns asseguren que tots els gossos, tant domèstics com salvatges, tenen un avantpassat comú en el petit llop del sud-est asiàtic. 

No obstant això, tots els gossos domèstics, independentment de la seva raça o grandària, provenen de la mateixa espècie: Canis familiaris.

Llops, guineus i xacals

I encara que la seva forma de vida sigui domèstica, estan emparentats amb llops, guineus i xacals, amb els quals encara comparteixen molts patrons de conducta. Una d'elles és la defensa del seu territori, que marquen orinant en arbres, fanals o pedres, per a informar altres gossos que aquesta zona està ocupada per un altre animal.

8 races de gats sense pèl

Una altra característica que tenen en comú amb els seus ancestres és la d'enterrar objectes. Els gossos domèstics caven clots per a amagar joguines o objectes preuats igual que els seus avantpassats enterraven les preses que caçaven per a emmagatzemar-les i menjar-les després.

Modificació genètica

Avui dia, igual que succeeix amb els gats, els homes han creuat centenars de races de gossos domèstics, moltes de les quals no podrien sobreviure en llibertat.

I entre aquestes races modificades genèticament per a ser animals domèstics i que cohabitin amb l'ésser humà estan els anomenats gossos petits, que són exemplars que poden viure en pisos o cases que no siguin excessivament grans i que, al contrari del que succeeix amb els seus parents llunyans, no necessiten massa espai per a desenvolupar-se.

Hi ha desenes de races considerades petites, com aquestes set:

Chihuahua

Són una raça molt sociable i, malgrat la seva grandària, tenen una energia desbordant.

Chihuahua

Chihuahua / EPC

Pequinès

És afectuós i familiar, per la qual cosa no porta bé la solitud.

Pequinès.

Pequinès. / EPC

Pug

En els seus orígens, era una raça considerada de luxe i pròpia de l'aristocràcia.

Pug.

Pug. / EPC

Bichón

Dins d'aquesta raça,existeixen diversos tipus: bichón maltès, bichón habanero, bichón frisé...

Bichón.

Bichón. / EPC

Jack Russel Terrier

Tenen un olfacte extraordinari que els permet detectar, si estan correctament ensinistrats, malalties com a atacs de diabetis.

Jack Russel Terrier

Jack Russel Terrier / EPC

Salsitxa

A causa d'aquesta malformació genètica, tenen tendència a patir problemes de columna, per la qual cosa no és convenient

que pugin i/o baixin escales.

Salsitxa.

Salsitxa. / EPC

Caniche

Aquests exemplars de gossos eren molt comuns entre els aristòcrates i la seva labor principal era buscar i recuperar les peces caçades.

Caniche.

Caniche. / EPC