Un ximpanzé de la Fundació Mona opta a guanyar 10.000 dòlars

És un dels candidats dels premis organitzats per l’ONG World Animal Protection de conservació animal

Nico.

Nico. / FUNDACIÓ MONA

DDG

Un ximpanzé de la Fundació Mona, el centre de rescat de primats ubicat a Vilobí d’Onyar, opta a guanyar 10.000 dòlars gràcies a un concurs internacional organitzat per l’entitat World Animal Protection, una ONG internacional que es dedica al rescat, la conservació i a la protecció dels animals salvatges d’arreu del món.

En concret es tracta del ximpanzé anomenat «Nico» i està nominat en un concurs, obert a votació popular, que té per objectiu visibilitzar les històries de cinc animals salvatges rescatats per diverses entitats i, de retruc, donar valor a la tasca d’aquestes. A banda d’aquest ximpanzé també hi ha nominats un tamàndua (similar a un os formiguer) de vuit mesos rescatada a Costa Rica anomenada «Mocka», una jaguar d’un any també rescatada a Costa Rica, un os de 16 anys anomenat «Bolik» rescatat a Romania, i una elefanta de 60 anys que es diu «Ruby» i va ser rescatada a Cambodia. Tots ells opten al premi Wild Animal Unique Personality que traduït de l’anglès és el «premi a l’animal salvatge amb la personalitat més única».

La història d’en Nico

Segons detalla la Fundació Mona en un vídeo que acompanya la candidatura del ximpanzé, Nico era propietat d’un entrenador de ximpanzés que el feia viure en un camió i l’utilitzava per a espectacles televisius. Està diagnosticat amb una malformació del crani i va arribar a la Fundació quan tenia tres anys, ara en té 23. Va perdre quatre dits després d’autolesionar-se.