L'Iran amenaça Israel i els EUA amb una "resposta més contundent" si hi ha represàlies per l'atac

Macron: "França està treballant en la desescalada i demana moderació"

Un sistema antimíssils operant després que l'Iran llancés drons i míssils cap a Israel, vist des de la ciutat israeliana d'Ashkelon

Un sistema antimíssils operant després que l'Iran llancés drons i míssils cap a Israel, vist des de la ciutat israeliana d'Ashkelon / AMIR COHEN

ACN

L'Iran ha amenaçat Israel i els Estats Units amb una escalada del conflicte si hi ha represàlies per l'atac aeri amb 300 míssils i drons. "La nostra resposta serà molt més contundent que l'acció militar d'aquesta nit si Israel pren represàlies contra l'Iran", ha afirmat el cap de l'Estat Major de les forces armades iranianes, Mohammad Bagheri, en un discurs televisat. A banda, el règim de Teheran ha avisat Washington que qualsevol suport a una acció militar contra el seu país "convertiria les bases regionals dels EUA en un objectiu". En paral·lel, el president de França, Emmanuel Macron, ha condemnat l'atac de l'Iran a Israel, però ha fet una crida a la calma. "França està treballant en la desescalada i demana moderació", ha apuntat Macron.

"Condemno en els termes més ferms l'atac sense precedents llançat per l'Iran contra Israel, que amenaça de desestabilitzar la regió", ha repudiat el president de França en un missatge a X. "I expresso la meva solidaritat amb el poble israelià i el compromís de França amb la seguretat d'Israel, els nostres socis i l'estabilitat regional", ha continuat Macron, que igualment ha volgut rebaixar la tensió i ha insistit que França està treballant "en la desescalada" amb els seus socis. El primer ministre de Bèlgica, Alexander De Croo, també s'ha afegit a les condemnes europees de l'atac iranià a Israel. "L'Iran és un conegut estat patrocinador del terrorisme. El seu atac directe a Israel és una perillosa escalada de violència a l'Orient Mitjà", ha etzibat De Croo en un missatge a X.

"Condemno aquest atac a gran escala contra Israel i insto totes les parts a mostrar moderació. Fa temps que s'ha de fer un alto el foc immediat", ha conclòs el primer ministre belga.