Homofòbia

La policia russa porta a terme batudes en diversos clubs LGTBI de Moscou

Els fets tenen lloc dos dies després que el Tribunal Suprem rus prohibís publicitar qualsevol pràctica homosexual

EFE

La policia de Moscou va portar a terme diverses batudes en clubs LGTBI de la capital russa durant divendres a la nit i dissabte a la matinada, segons han informat mitjans locals. Segons les informacions, els policies van arribar a aquestes instal·lacions i van demanar els documents d’identitat als presents. Després de fotografiar els documents, la policia va deixar anar les persones que eren als clubs. Els fets tenen lloc dos dies després que el Tribunal Suprem rus prohibís publicitar qualsevol pràctica homosexual.

A més, segons testimonis citats pel canal de Telegram Ostorozhno Moskva, la policia va irrompre a diverses saunes amb l’excusa que buscava drogues. «Tot es porta a terme sota l’excusa d’una batuda habitual contra les drogues. No es van detectar violacions, però van enviar en orris el descans a la gent. A la sauna es van comportar d’una manera irrespectuosa, van obligar la gent a ajeure’s de cap per avall al terra», ha indicat el mitjà.

Segons el mitjà Sota, la policia va irrompre en tres locals al centre de Moscou, també amb l’excusa d’una operació antidroga. «Enmig de la festa van parar la música i la policia va irrompre als salons. A la festa hi havia també ciutadans estrangers. A la sortida fotografiaven els passaports sense permís. Es tracta d’un esquema trillat, així van tancar clubs semblants a Sant Petersburg», va comentar un testimoni citat per Sota.

El Tribunal Suprem va prohibir dijous passat el moviment LGTBI, al qual va considerar «extremista». L’esmentada resolució judicial ha desencadenat una onada d’indignació entre les minories sexuals. La mesura prohibeix tant la propaganda i la publicitat LGTBI com «generar interès i animar a integrar les files» d’aquest moviment.

Activistes homosexuals i juristes van replicar que, segons la Constitució, Rússia és un Estat laic i acusen el Kremlin de voler «controlar» les consciències dels russos, mentre inculquen «els valors familiars tradicionals, suposadament incompatibles amb les activitats de l’esmentat moviment».

El president rus, Vladímir Putin, decidit a convertir el seu país en una reserva moral enfront del relativisme occidental, va assegurar recentment que els homosexuals «també són part de la societat», però va criticar l’obsessió amb la igualtat de les minories sexuals.