La inquietant desaparició d’un nen de 2 anys a Vernet té en suspens França

El menor va desaparèixer misteriosament dissabte passat al jardí de casa dels seus avis

El nen desaparegut.

El nen desaparegut.

Agències.

La recerca d’un nen de dos anys perdut des de fa dos dies en una zona muntanyosa del sud-est francès (Vernet) no va donar resultat aquest dilluns i continuarà aquest dimarts, segons van anunciar les autoritats.

«Per ara no hem pogut localitzar el petit», va reconèixer el prefecte dels Alps Alta Provença, Marc Chappuis, en un roda de premsa sobre la marxa de les operacions.

Chappuis va afegir que les batudes continuaran de manera «més focalitzada i selectiva».

Les autoritats van desplegar un centenar de policies i bombers amb gossos rastrejadors, així com uns dos-cents voluntaris de la població local per intentar localitzar el petit Émile, que va desaparèixer dissabte del jardí de la casa del seu avis.

Els responsables de la recerca no exclouen cap hipòtesi, bé que el nen marxés pel seu compte i es perdés, o fins i tot un possible segrest, però per ara no tenen indicis per pensar en un fet delictiu.

«No tenim cap element que apunta que hi hagi hagut una infracció penal en la desaparició», va assegurar per la seva banda el fiscal de Dinha, Rémy Avon.

Els últims a veure el petit van ser dues persones que el van veure caminar sol pel carrer, i des d’aleshores la seva pista s’ha esvaït.

Les indagacions han inclòs la recerca en boscos i camps pròxims entorn de la petita població de Haut Vernet (al nord de Niça), en la qual amb prou feines viuen 25 persones, i a totes les cases i edificis del lloc.

De vacances a casa dels seus avis

El petit, que acabava d’arribar de vacances amb els seus avis materns, al Vernet, va desaparèixer dissabte a última hora de la tarda. Quan va ser vist per última vegada, en un carrer del mas, per dos veïns, dissabte a les 17.15 hores, estava molt sol, va insistir el fiscal de Dinha.

Des d’aleshores, centenars de voluntaris, com Roxanne, de 19 anys, i dos familiars, han participat en la recerca. Presentant-se com a «amics de la família», el trio va arribar dilluns a la matinada des de la Borina, el municipi de les Boques del Roine, d’on són els pares de l’Émile.

«Hem participat aquest matí en una gran cacera d’unes 50 persones», va testificar la jove a France Presse: «Estàvem separats per dos metres. Estàvem en camps, després en àrees boscoses. Buscàvem la més mínima pista, un tros de roba o una sabata que podria haver perdut».

L’àrea de recerca és muntanyosa i escarpada, esquitxada de petits rierols, i el nen, de perdre’s, ja hauria passat tres nits i dos dies sol, sense menjar ni beure, en condicions caloroses difícils, estant el departament en vigilància per onada de calor.

La investigació, oberta diumenge per trobar les causes de la desaparició, va ser confiada a la secció d’investigació de la gendarmeria de Marsella, avalada per la brigada d’investigació de la gendarmeria de Dihna.

El poble del Vernet es troba a 1.200 metres sobre el nivell del mar, al massís dels Tres Bisbats, on es va estavellar un Airbus A320 de Germanwings el 2015.

L’accident, provocat deliberadament pel copilot de l’aeronau, es va saldar amb la mort de cinc tripulants més i 144 passatgers de 19 països, majoritàriament alemanys i catalans.

Una estela en homenatge a les víctimes acaba de ser erigida al Vernet.