L'ofensiva russa a Bakhmut pot "perdre impuls", segons el Regne Unit

Archivo - Militares ucranianos disparan en direción a Bajmut,en el este del país

Archivo - Militares ucranianos disparan en direción a Bajmut,en el este del país / MADELEINE KELLY / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

EP

Els serveis d'intel·ligència del Regne Unit han apuntat a una "possibilitat realista" que l'ofensiva russa contra la ciutat ucraïnesa de Bakhmut, a Donetsk (est), estigui "perdent el limitat impuls que havia assolit", després d'un contraatac de les forces ucraïneses a la zona.

"Hi ha una possibilitat realista que l'assalt rus contra la ciutat estigui perdent el limitat impuls que havia assolit, en part perquè algunes unitats del Ministeri de Defensa rus han estat resituades a altres sectors", han assenyalat, segons una sèrie de missatges publicats pel Ministeri de Defensa britànic a través del seu compte de Twitter.

Així, han manifestat que "els combats continuen al voltant del centre de la ciutat" i han afegit que "la defensa ucraïnesa continua en risc de ser envoltada des del nord i el sud", si bé han ressaltat que "durant els darrers dies, les forces ucraïneses han començat un contraatac local a l'oest de Bakhmut". "Probablement reduirà la pressió sobre l'amenaçada ruta de subministraments H-32", han resolt.