Les autoritats del Govern Metropolità de Tòquio han confirmat aquest dissabte 4.566 nous contagis de coronavirus, la seva segona xifra més alta, mentre que el Comitè Olímpic del Japó ha confirmat ja un total de 400 casos associats a la celebració dels Jocs Olímpics a la capital japonesa.

Es tracta del quart dia que la ciutat depassa els 4.000 casos mentre que ara mateix hi ha 150 persones en estat greu als hospitals de la capital.

Sobre els casos relacionats amb els Jocs, el comitè japonès ha confirmat aquest dissabte 22 casos addicionals, voluntaris inclosos, que eleven el total de contagis a 404. Dels casos nous d'aquest dissabte, no es té constància d'afeccions entre els atletes.

El país ha registrat ja més d'un milió de casos i uns 15.000 morts des del començament d'una pandèmia que s'ha agreujat amb l'aparició de la temuda variant delta, especialment contagiosa.

A aquest efecte, les autoritats japoneses van decidir dimecres expandir l'estat d'emergència a vuit prefectures més -Aichi, Fukushima, Gunma Ibaraki, Kumamoto, Shizuoka, Shiga i Tochigi-, després que el primer ministre japonès, Yoshihide Suga, reconegués que «les infeccions s'estan propagant a un nivell sense precedents a l'àrea metropolitana (de Tòquio) i en altres llocs».