La revista Forbes inclou tres catalanes entre les deu dones més poderoses d'Espanya. Carme Ruscalleda, cuinera i empresària, ocupa la posició número cinc. La segueixen, Encarna Roca, vicepresidenta del Tribunal Constitucional (setena) i María del Mar Raventós, presidenta del Grup Codorniu (desena).

Ana Patricia Botín, María Dolores de Cospedal i la Reina Letizia són altres noms que apareixen al 'top ten' que elabora la revista econòmica Forbes sobre les 50 dones més poderoses del país, que apareix publicada a la sèrie de juliol/agost de l'edició espanyola.

Encapçalant la llista es troba la presidenta del Banc Santander, que ja va aparèixer a la llista Forbes de les dones més influents del món. La prestigiosa publicació destaca que, al costat dels seus germans, gestiona un capital privat d'1.575 milions d'euros, la qual cosa situa a la família càntabra entre els cent espanyols més rics.

Destaca també la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en el quart lloc. En aquest cas, Forbes valora que "és la primera dona a ocupar la Secretaria General del PP" i el seu recorregut polític, que l'ha portat a exercir diversos càrrecs públics fins a arribar al Ministeri de Defensa, que ocupa actualment.

La seva companya de files Ana Pastor està en el sisè graó. També amb una llarga trajectòria política, que inclou diversos ministeris, el seu càrrec actual com a presidenta del Congrés dels Diputats "l'ha situat a la tercera autoritat de l'Estat", apunta Forbes.

Fora del 'top ten', en l'onzè lloc, hi ha la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría. Forbes aprecia el seu ascens polític al costat del president, Mariano Rajoy, que durant aquests anys ha confiat en Sáenz de Santamaría per nombroses responsabilitats.

La Reina Letizia, per la seva banda, és l'octava pel seu càrrec institucional i les causes que ha escollit defensar, que es centren en tres àrees --salut, educació i cultura--. No obstant això, Forbes assenyala que "la seva elegància, el seu aspecte físic i la seva relació amb els seus cunyats ocupen més titulars que la seva tasca".

El 'top ten' el completen María Dolores Dancausa, consellera delegada de Bankinter (segona); Palomera Escudero, directora de la divisió de comunicació del Fons de Nacions Unides per a la Infància, UNICEF (tercera); i María Ángeles Sánchez Conde, fiscal cap del Tribunal Constitucional (novena).