Successos

Arresten tres dels joves que van apedregar i agredir la policia a Banyoles

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han desplegat un dispositiu aquest dimarts i mantenen la investigació oberta de cara a noves detencions

Cinc policies ferits per una seixantena de joves que els han atacat amb pedres a Banyoles

Empordà

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra conjuntament amb la Policia Local de Banyoles han detingut aquest dimecres tres joves implicats en els aldarulls viscuts el dimarts de la setmana passada al barri de la Farga.

Una seixantena de nois van agredir, insultar i apedregar tant a agents d'aquest cos de seguretat com de la Policia Local de Banyoles. Deixant-ne cinc de ferits, tres agents locals i dos d’autonòmics, sortosament de caràcter lleu. Durant el dia dels fets, es van detenir dues persones i a partir de llavors es va obrir una investigació per intentar identificar els participants en l'agressió als agents.

Els agents ja han pogut posar nom i cognoms a alguns dels integrants i aquest dimecres s'han fet les primeres detencions. Els arrestats són un menor d'edat i dos joves de 18 i 21 anys respectivament.

Els arrestos s'han fet entre les vuit del matí fins a dos quarts d'una del migdia en diversos punts de la ciutat. En el dispositiu hi han participat agents de la Unitat d'Investigació, de Seguretat Ciutadana i efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Girona i de la Policia Local. Un cop han localitzat i arrestats els tres joves i els han portat cap a garjoles de la comissaria. La policia acusa els tres joves de ser presumptes autors de dos delictes: un d'atemptat contra els agents de l'autoritat i un de desordres públics.

Des del cos de Mossos d'Esquadra asseguren que la investigació es manté oberta i que es preveuen més detencions en els pròxims dies

La detenció del menor d'edat ha quedat sense efecte i serà citat per la Fiscalia de Menors quan aquesta ho consideri. Mentre que els dos majors d'edat passaran a disposició judicial del jutge de guàrdia de Girona en les pròximes hores. D'aquests dos, el que té 21 anys ja comptava amb antecedents policials previs.

Des del cos de Mossos d'Esquadra asseguren que la investigació es manté oberta i que es preveuen més detencions en els pròxims dies per aquests fets. Aquest episodi violent contra la policia que es va fer viral a les xarxes socials pels vídeos que van penjar els mateixos implicats -i que han estat útils pels investigadors, ja que en alguns s'hi veuen les cares dels joves-. Aquest cas també va generar molta repulsa a la ciutat i cal recordar que tot va començar perquè els Mossos de Banyoles van anar a confirmar una ocupació en un pàrquing de la Farga, van trobar-hi un "minucultiu" de marihuana -sis plantes- i un cop allà, van ser increpats i agredits.

A l'inici es van concentrar poc més de mitjana dotzena de joves, però es va anar incrementant la presència de nois i les dues patrulles que eren a la zona van necessitar suport de la Policia Local i de l'ARRO. Al final, una seixantena de joves van apedregar la policia.

Subscriu-te per seguir llegint