El Consell d'Estudiants de la UdG demana que s'aparti el professor que va assetjar sexualment dues alumnes

Demana a la direcció del centre que revisi el protocol actual per prevenir aquesta mena de conductes

Pintades a la façana de la Facultat de Lletres.

Pintades a la façana de la Facultat de Lletres. / ANIOL RESCLOSA

ACN

El Consell d'Estudiants de la Universitat de Girona (UdG) ha reprovat la presència al centre del professor de màster Mostafà Shaimi, que va fer proposicions sexuals a dues alumnes. El col·lectiu ha fet públic un comunicat després que dijous el docent reconegués que havia fet propostes "que van derivar en flirteig" a dues alumnes "fora de l'àmbit estrictament acadèmic". Amb tot, Shaimi va remarcar que en cap cas va assetjar-les sexualment. Els estudiants han condemnat els fets i han rebutjat qualsevol episodi en què les "relacions de prevalença o abús de poder" els perjudiquin. Han demanat a la direcció que revisi el protocol actual per prevenir aquests episodis i que prengui nota dels aspectes en què es podria haver fet “més i millor”.

Els estudiants han explicat que no troben "acceptable en cap cas que en moments tan importants del desenvolupament acadèmic i professional d'una persona es produeixi cap acció que pugui fer-la sentir coaccionada". 

Han indicat que en el marc del Consell de Govern que va celebrar-se divendres, els responsables de la direcció van informar-los que els fets s’estan investigant des de febrer, quan es va tenir constància dels primer indicis. A més, han explicat que quan la notícia va transcendir als mitjans, ja hi havia una investigació en marxa que a dia d’avui encara no ha acabat. “Els procediments d’investigació i sancionadors segueixen oberts”, han comentat els representants dels alumnes que han demanat al centre “que prengui nota de tots aquells aspectes en què es podria haver fer més i millor i que segueixi posant èmfasi en la prevenció i revisió de l’actual protocol”.

Han recordat que fa uns mesos, arran d’una protesta que va coincidir amb l’acte d’inici del curs acadèmic, el Consell d’Estudiants ja va demanar a la vicerectora de Territori i Compromís Social i delegada del rector en matèria d’Igualtat, que impulsés diverses millores en aquest sentit. Entre aquestes, han apuntat, s’hi incloïa la inversió de la càrrega de la prova en favor de la víctima.

“Sabem que s’està treballant en un projecte que recull aquesta i d'altres millores i som optimistes que abans que acabi el curs es puguin presentar al Consell de Govern”, han comentat fonts del Consell d’Estudiants.

Tot i això, el col·lectiu ha considerat necessari elevar “el debat d’una pràctica molt present dins l’acadèmia com es l’abús de superioritat”. Ha avisat que aquest és presenta de moltes maneres diferents, “sent un dels més preocupants el que pren la forma d’assetjament”.